Slané vánoce I - ano, ale šetřete se solí

leaf image

V mnoha domácnostech se už začalo péct vánoční cukroví. Je to hezká tradice a tradice se mají dodržovat. My se dnes ale nevrhneme do sladkých dobrot, naopak naladíme se na notu slanou. V některých rodinách patří vedle sladkého cukroví i to slané na štědrovečerní stůl, ale většina z nás ho má spojeno se Silvestrem a oslavami Nového roku. Pojďme si tedy upéct něco slaného.

WHO označila sodík (sůl), cukr a transmastné nenasycené kyseliny jako největší příčiny civilizačních chorob. A právě na tyto nemoci umírá každý třetí Čech.

Maruška v pohádce měla sůl nad zlato, tak jen opatrně s tím množstvím. V pokračování našeho článku si povíme o tom, čím sůl nahrazovat, jaké jsou druhy a jak se získává.
A teď už jen přejděte na stránku receptů.
Příjemné slané pečení.

Ing. Pavlína Žďárková
Specialista na výživu

Článek Stáhněte si eBook s jarními recepty
Stáhněte si eBook s jarními recepty

Přichází jaro a s odhazováním čepic a rukavic jde v ruku v ruce chuť opustit vydatná zimní jídla a přivítat v kuchyni če..

ČÍST
Článek Namíchejte si svůj salát
Namíchejte si svůj salát

Chcete si v naší kamenné prodejně pochutnat na svém oblíbeném salátu? Od září můžeme zavést váš salát jako novinku! Naví..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení