Hýčkejte si v létě pleť maskami z domácích surovin

leaf image

Pobyt na sluníčku a koupání v moři či bazénu k létu prostě patří. Jenže tyto příjemné chvíle se bohužel často podepíšou na stavu vaší pleti a vlasů. Dopřejte si proto jednou týdně intenzivní domácí masku a zábal na vlasy a vysušená pleť, nové vrásky ani roztřepené vlasové konečky se vás týkat nebudou!

Article


OLEJOVÁ VÝŽIVNÁ MASKA

* 1 žloutek
* olivový olej
* citron

Jeden žloutek smíchejte se lžičkou lehce zahřátého olivového oleje a přidejte několik kapek citronové šťávy. Naneste na obličej a krk a nechte působit 15 minut. Smyjte důkladně vlažnou vodou.


INTENZIVNÍ HYDRATAČNÍ MASKA

* lžička medu,
* lžička kokosového oleje
* lžička rozmačkaného avokáda

Všechny ingredience smíchejte a naneste na obličej. Masírujte pokožku touto směsí aspoň minutu, aby se dostala co nejhlouběji. Doporučujeme ještě před nanesením masky obličej napařit, aby se otevřely všechny póry a hmota mohla působit i v hlubokých vrstvách kůže.

ZÁBAL Z RICINOVÉHO OLEJE NA ROZTŘEPENÉ VLASOVÉ KONEČKY

Pár kapek ricinového oleje mírně zahřejeme, naneseme do délek vlasů a promasírujeme. Pak zabalíme vlasy do igelitu či potravinové folie a do ručníku, který může být pro lepší působení zahřátý. Necháme působit přibližně 30 minut a potom vlasy řádně umyjeme.

Článek Jak vybírat jídlo na cesty
Jak vybírat jídlo na cesty

Ať už vyrážíte na jednodenní výlet po českých kopcích, na rodinnou dovolenou do kempu nebo třeba s kamarády na road trip..

ČÍST
Článek Nový směr v dopravě
Nový směr v dopravě

Zdravá výživa a Zásilkovna, tohle slovní spojení platí od 21.8.2017. Někdo možná ještě pamatuje RR, tedy Rychlou rotu a..

ČÍST

Produkty z článku:

155 g
Saloos Ricinový olej lisovaný za studena 50 ml
Saloos Ricinový olej lisovaný za studena 50 ml
142 g
bio*nebio Parmezánové krekry s extra panenským olivovým olejem 130 g BIO
bio*nebio Parmezánové krekry s extra panenským olivovým olejem 130 g BIO

56 Kč

767 g
Allnature Kokosový olej panenský 500 ml BIO
Allnature Kokosový olej panenský 500 ml BIO

169 Kč

900 g
Med květový luční 900g Číhala
Med květový luční 900g Číhala

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení