Jak to chodí v Ošatce s obaly?

leaf image

Často se nás ptáte, jak je to máme s obaly. Posíláme stovky balíků měsíčně a to už je slušná hromada krabic a výplní. A my se snažíme, aby tahle hromada byla k přírodě a životnímu prostředí co možná nejšetrnější. Ekologické balení je pro nás aktuální téma, na kterém intenzivně pracujeme. Na prvním místě se držíme zásady, že jakýkoliv nový, i když ekologický, obal, je pro přírodu horší, než když znovu použijeme obaly, ve kterých nám dodávají zboží výrobci.

Article


KRABICE:

Pro balení vašich zásilek používáme opakovaně krabice, ve kterých nám chodí zboží od dodavatelů. Vzhledem k tomu, že pro vás udržujeme skladem více než 2 tisíce položek, máme o zásobu dobře postaráno :-) Máme tedy čisté svědomí, že v tomto ohledu z naší strany k navyšování obalů v celém prodejním řetězci nedochází.


VÝPLNĚ:

Stejně tak je to s výplněmi - do vašich balíčků přidáváme téměř výhradně jen výplně, které nám přišly spolu se zbožím od dodavatelů. Jsou mezi nimi často i výplně plastové, kterým tak dáváme šanci být ještě užitečné.

Někdy se vám zdá, že použitých výplní je v balíčku trochu moc a prosíte nás, abychom jejich počet zredukovali. Podívejme se na to však i z jiného pohledu - výrobky, které se během své cesty za vámi poškodí nebo rozlijí a poničí tak třeba i celou zásilku, jsou z našeho pohledu větším plýtváním než důkladné a pečlivé zabalení křehkých produktů. Zničené výrobky přijdou obvykle zcela nazmar, nové zboží za vámi musí najet další kilometry, poškozené zásilky se dopravují zpět do depa a k nám.. Bublinková folie je proto momentálně jedinou možností jak zajistit, aby vám marmeláda, ghíčko, olej nebo zeleninová šťáva dorazily v jednom kuse i přes tvrdé zacházení během přepravy a nemuseli jsme řešit reklamaci.


OSOBNÍ ODBĚR:

Pokud si zvolíte osobní odběr, nákup vám nově uložíme do tašky z odbouratelného škrobu, bez obsahu ropných derivátů. Taška je plně rozložitelná a vyrobená v Česku. Neputuje k nám přes celý svět a zároveň v přírodě neškodí. Pokud tašku už nebudete potřebovat, vyhoďte ji prosím do směsného odpadu, nikoliv do plastů.

Článek Zdravá výživa v číslech
Zdravá výživa v číslech

Jaký byl rok 2015? Co jste nejčastěji kupovali? Připravili jsme pro Vás malou infografiku.

ČÍST
Článek Rychlá snídaně! Začněte svůj den chutnou kaší.
Rychlá snídaně! Začněte svůj den chutnou kaší.

Kaše. Jedna z oblíbených a nutričně hodnotných snídaní. Uvařit rýžovou kaši určitě zvládne každý. U kaše jáhlové už musí..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení