Je zelená káva prospěšná? Ano či ne?

leaf image

Ano, tohoto tématu je plný internet a diskuzní fóra. Každá diskuze se točí na tom, zda opravdu pomáhá hubnout a zda to nejsou zbytečně vyhozené peníze. V některých reklamách na zelenou kávu se můžeme dočíst, že jistě zhubnete až 6 kg za týden. Je fenomén zelené kávy podvod? Co vlastně zelená káva obsahuje?

Article

Zelená kávová zrna neprošla pražením při vysokých teplotách, které zničí velké množství látek. Díky tomu si zelená káva zachovala přirozený obsah kyseliny chlorogenové a kromě dalšího i antioxidantů kyseliny askorbové a tokoferolů.

Význam kyseliny chlorogenové je v tom, že způsobuje pokles hladiny krevního cukru. Protože organizmus ale potřebuje určitou hladinu krevního cukru jako rychle dostupnou energii pro své fungování, začne si jej sám vyrábět a to nejčastěji z energetických zásob – uloženého tuku. Zelená káva je také velmi bohatá na antioxidanty – kyselinu askorbovou (vitamin C) a tokoferoly (skupina vitaminů E) - látky, jejíž molekuly omezují aktivitu kyslíkových radikálů. Laicky? Kyslík je sice hodný sluha, ale zlý pán. Bez kyslíku bychom na zemi nemohli žít. Na druhou stranu kyslík ve své reaktivní formě (tělo ho samo vyrábí, vzniklý reaktivní kyslík je velice ochotný provádět chemické reakce s látkami a buňkami v lidském těle) způsobuje rychlejší stárnutí lidského organismu a může být jedním ze spouštěčů vzniku civilizačních onemocnění. Užívání antioxidantů má příznivé účinky na zdraví, snižuje pravděpodobnost vzniku srdečních či cévních chorob. Pravidelné užívání snižuje obsah cholesterolu a cukru v krvi.

Jedním z nevhodných účinků užívání zelené nepražené kávy , ovlivňujících lidské tělo, je odvodňování. Proto je velmi důležité dodržovat pitný režim, a to alespoň 2-3 litry tekutin denně.

Nezapomínejte na to, že doplněk stravy zelená káva napomáhá hubnout jako „spalovač tuku“, ale nemůže nahradit správné stravování a pravidelný pohyb, ať už ve „fitness“ klubech nebo jen každodenní chůzí. 

Článek Ochucujte zdravě s kořením Sonnentor
Ochucujte zdravě s kořením Sonnentor

Nadchází podzim, přesto jsou na zahradách ještě vidět grily. Grilování je velmi oblíbená činnost českých rodin, k němu s..

ČÍST
Článek Poznejte naše dodavatele - Corvona Live Free From
Poznejte naše dodavatele - Corvona Live Free From

Seznamte se, prosím. Tomáš a Edina, sourozenci, podnikaví a plní nápadů. Už delší dobu uvažovali, s čím by se dokázali z..

ČÍST

Produkty z článku:

90 g
Sonnentor Zelená káva nepražená 18x3 g BIO
Sonnentor Zelená káva nepražená 18x3 g BIO

74 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení