Ochucujte zdravě s kořením Sonnentor
Nadchází podzim, přesto jsou na zahradách ještě vidět grily. Grilování je velmi oblíbená činnost českých rodin, k němu samozřejmě patří vedle masa marinády, zelenina, bylinky a koření.
MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK je semeno muškátovníku pravého, roste v tropech a chutná ostře. Používáme jej do polévek, zeleninových i masových pokrmů, omáček.
NOVÉ KOŘENÍ, to jsou plody stálezeleného tropického stromu pigmentovník. Používá se do vývarů i do vánočního pečiva.
KARDAMON, šedá až hnědá semena indické byliny kardamovník. Jeho kořenitá nasládlá chuť skvěle doplní marinády, ale třeba i kávu, čaj i pečivo.
KURKUMA je oblíbená jako levná náhrada šafránu, dodává kari, čatní či zelenině silnou zemitou chuť a má peprné aroma.
HŘEBÍČEK má sladkou chuť, která se však po rozžvýkání promění v pálivou. Je vhodným doplňkem velkých kusů masa, vývarů či nákypů.
A v poslední řadě bych zmínila SKOŘICI. Používá se ve svitcích nebo mletá k ochucení sladkých a kořeněných jídel. Má nasládlou a mírně pikantní chuť. Známá je také „kasie“ nebo čínská skořice, ta má hrubší výraz.
Některé výše popsané velmi kvalitní koření Sonnentor můžete zakoupit v našem e-shopu www.nutri-vyziva.cz. Budeme se na Vás těšit.