6 potravin pro krásu

leaf image

Péče o krásu začíná už na talíři - to, co jíme, se projevuje na vzhledu naší pleti. Co tedy konzumovat, aby z toho měla prospěch i vaše pokožka? A víte, že spousta běžných potravin se dá použít i k péči o pleť?

Article

Olivový olej: tekutý zázrak
Čistý, zastudena lisovaný olej dokáže proniknout hluboko do pokožky, kde váže vlhkost. Ta vypíná pleť a chrání jí před tvorbou vrásek. Obsažený přírodní vitamin E podporuje elasticitu a odolnost pokožky. Dokonce i citlivá pleť snáší tento rostlinný olej velmi dobře, protože působí protizánětlivě a hojivě. Dopřejte si ho k večeři v zeleninovém salátu a před spaním si udělejte olivový zábal na ruce - vaše tělo vám poděkuje.

Syrovátka: hladká pleť i štíhlá postava
Syrovátkový nápoj vám pročistí střeva, podpoří tvorbu střevní mikroflóry a příznivě ovlivní hladinu cholesterolu.
Vaše pokožka bude hladká a hebká, když přimícháte do vany 200 až 300 g syrovátky, a v takovéto koupeli si poležíte zhruba 20 minut. Syrovátka a vitamíny v ní intenzivně pěstí vaše tělo, vyhladí kůži a podpoří přirozené regenerační schopnosti.

Zelený čaj: pro detoxikaci kůže
Zelený čaj je známý svými silnými anti-agingovými vlastnosti. Bojuje proti stárnutí kůže, zmenšuje viditelnost vrásek. Polyfenoly, které jsou v něm obsažené, pomáhají neutralizovat škodlivé volné radikály, které mohou způsobit výrazné poškození pokožky a urychlit proces stárnutí. Podle některých studií může dokonce působit i jako prevence rakoviny kůže. Mezi jeho další kosmetické účinky patří schopnost odstraňovat toxiny z kůže, léčit skvrny a zmatňovat jizvy, a také podporovat kožní elasticitu.

Pohanka: na popraskané žilky
Rutin obsažený v pohance zvyšuje pružnost a pevnost cév, pomáhá při krvácejících dásních a zlepšuje křečové žíly a otoky nohou. Pokud vás tedy trápí rozšířené žilky třeba v obličeji, dopřejte si pravidelně pohankové müsli nebo pohankovou kaši.

Lněné semínko: zdroj omega-3 mastných kyselin
Pravidelná aplikace lněného oleje může pomoci při dehydrované a suché pokožce, kterou také ochrání před vznikem vrásek. Lněné semínko může být rovněž díky obsahu omega-3 nenasycených mastných kyselin a kyseliny alfa-linolenové dobrým pomocníkem také při léčbě akné. Přidejte si ho proto do ranního smoothie nebo müsli.

Kokosová voda: zpomaluje stárnutí pleti
Dostatečná hydratace je základ krásné pleti, to víme všechny. Kokosová voda nejen skvěle hydratuje, protože je to přírodní izotonický nápoj, ale navíc vám dodá i potřebné minerály. Voda z mladých kokosů dále obsahuje kyselinu laurovou a cytokininy, které působí proti stárnutí buněk a tkání .
Pomáhají udržovat pojivovou tkáň hydratovanou a silnou.

Článek Máte v kuchyni ten správný olej? 1.část
Máte v kuchyni ten správný olej? 1.část

Základní rozdělení tuků, jak se v nich orientovat.

ČÍST
Článek Máte v kuchyni ten správný olej? 2.část
Máte v kuchyni ten správný olej? 2.část

Na co je vhodný který určitý druh oleje?

ČÍST

Produkty z článku:

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
Biolinie Extra panenský olivový olej 500 ml BIO
500 g
Mogador Sušená syrovátka instantní nápoj 500 g
Mogador Sušená syrovátka instantní nápoj 500 g
92 g
Grešík Čaje 4 světadílů China Sencha zelený čaj 70 g
Grešík Čaje 4 světadílů China Sencha zelený čaj 70 g

63 Kč

403 g
PROBIO Pohanka lámanka 400 g BIO
PROBIO Pohanka lámanka 400 g BIO

66 Kč

250 g
Iswari Len hnědý mletý 250 g Bio
Iswari Len hnědý mletý 250 g Bio
357 g
Pure Coco 100% kokosová voda 330ml
Pure Coco 100% kokosová voda 330ml
350 g
Nomina Kaše pohanková cereální 300g
Nomina Kaše pohanková cereální 300g

66 Kč

505 g
Health Link Lněný olej 250ml BIO
Health Link Lněný olej 250ml BIO

125 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení