Matcha tea – zelený zázrak

leaf image

Article

Za svou výjimečnost tento zelený mletý čaj vděčí především způsobu pěstování. Měsíc před sklizní jsou plantáže zastíněny a tak v jeho listech zásadně vzroste obsah chlorofylu. Díky tomu se matcha může pochlubit sytě zelenou barvou.

Nespornou předností je i způsob přípravy a konzumace. Matcha se na rozdíl od ostatních zelených čajů konzumuje včetně listů. Sušené listy jsou jemně a šetrně rozemlety a vzniklý prášek se pak šlehá s vodou. Aby byla příprava dokonalá, je nutné použít speciální bambusovou metličku, kterou se v misce šlehá čajový prášek s horkou vodou o teplotě 75 st. Celsia.

Uvádí se, že čaj matcha je až desetkrát silnější než běžný zelený čaj v sáčcích či sypaný. Tímto způsobem pití dochází k výrazně zvýšené konzumaci antioxidantů, minerálů (vápník, draslík, zinek, železo), vitamínů (beta karoten, vitamin E a C) a vlákniny oproti běžnému pití zeleného čaje. Obsahuje ještě další dvě důležité látky - l-theanin a theofyllin.

Matcha výrazně pomáhá při detoxikaci organismu. Obsahuje značné množství antioxidantů, zpomaluje stárnutí buněk, zlepšuje stav pokožky a pleti. Znatelně zlepšuje náladu, navozuje pocit klidu. Nezanedbatelnou roli hraje i při hubnutí, neboť zrychluje metabolismus, napomáhá spalování kalorií a potlačuje chuť k jídlu.

Kromě konzumace v podobě čaje se hojně využívá i jako přísada do nejrůznějších pokrmů, kterým propůjčuje lehce nasládlou a jemnou příchuť zeleného čaje.

Článek Jak vybírat jídlo na cesty
Jak vybírat jídlo na cesty

Ať už vyrážíte na jednodenní výlet po českých kopcích, na rodinnou dovolenou do kempu nebo třeba s kamarády na road trip..

ČÍST
Článek Klíčky plné zdraví
Klíčky plné zdraví

Je to malý zázrak - mrňavé suché semínko či zrníčko se během pár dnů změní v drobnou čerstvou zeleninu, nabitou vitamíny..

ČÍST

Produkty z článku:

Bestseller
105 g
Čajová květina Matcha Tea zelený čaj 30 x 2 g BIO
Čajová květina Matcha Tea zelený čaj 30 x 2 g BIO

299 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení