Překvapte své blízké dárkem, který jste sami vyrobili

leaf image

Tvoříme malé vánoční dárky aneb Kdo si hraje nezlobí


Dnešní informace nebudou z koutku zdravých potravin, ale budeme se věnovat výrobě malých dárků. Naučíme vás glycerinové mýdlo a svíčky ze včelího vosku. Děti se při výrobě zabaví a něco krásného i vytvoří.

Glycerinové mýdlo





Potřeby:
Mezistěny -pláty včelího vosku (seženete u včelaře nebo na internetu)
Knot

Postup:
Z plátu mezistěny si uřízněte 8 cm široký pruh. Ustřihněte si knot dlouhý 8,5 cm. Na kratší stranu uříznutého pruhu (na úplný kraj) položte knot a zamáčkněte do vosku. Postupně rolujte, jako když balíte karimatku. A svíčka je hotova. Pro snadnější manipulaci s pláty vosku je vhodné nahřát je fénem. Pak se i dětem svíčky motají jednoduše.
Pro obměnu můžete vyzkoušet i svíčku zabalenou z pravoúhlého trojúhelníku - pruh mezistěny ještě rozřízneme po úhlopříčce a máme dva shodné trojúhelníky. Je hezké i kombinovat obarvené mezistěny. K dozdobení svíček můžete použít vykrajovátka na cukroví, zabalit svíčku provázkem z lýka a určitě vás ještě něco napadne.
A hned máte malý dáreček pro kamarádku, babičku, paní učitelku ze školky, školy. A nebo jen tak pro radost. Tak si něco vytvořte. Vždyť jedno hezké české přísloví říká – Kdo si hraje, nezlobí.

Ing. Pavlína Žďárková
specialista na výživu

Článek Chcete se dožít stovky? Jezte konopné semínko
Chcete se dožít stovky? Jezte konopné semínko

V čínské vesnici Bama Yao se dožívá enormní počet lidí sto let věku a netrápí je téměř žádné zdravotní obtíže. Vědci se ..

ČÍST
Článek Špalda? Jasně, používám.
Špalda? Jasně, používám.

Pšenice špalda je v poslední době hodně opěvovaná plodina. Je to tradiční odrůda pšenice, která se pěstovala na našem úz..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení