Jak zhubnout: S terapeutem, ne s poradcem

leaf image

Jak zhubnout, to dnes radí kde kdo. Rozhodně si vyberte nutričního terapeuta a nikoliv jen výživového poradce, který nepatří mezi odborné zdravotnické pracovníky, V našem on-line rozhovoru to připomněla obezitoložka a diabetoložka MUDr. Michala Pelikánová.

Article

MUDr. Michala Pelikánová, Diabetolog a obezitolog


Nutriční terapeut dokáže opravdu přesně vypočítat poměr potřebných živin a správně upravit jídelníček, aby nedocházelo k podvýživě a zároveň aby kila ubývala. Doktorka Pelikánová z Polikliniky Budějovická odpovídala na vaše otázky ohledně všeho, co souvisí s tématem nadváhy a hubnutí.

Nebezpečné kouzlo sacharidů

Nadváha a obezita jsou charakterizovány nadměrným ukládáním tuku v těle důsledkem nepoměru mezi příjmem a výdejem energie. V tom také spočívá souvislost: většina lidí s nadváhou se dříve nebo později "propracuje" k cukrovce - a také většina diabetiků 2. stupně mají kila navíc.

Doporučujeme: 10 základních zásad hubnutí. Znáte je?

Pole nejnovějších zjištění nejúčinnější redukční dietou je dieta diabetická, která se vyznačuje omezeným příjmem sacharidů - ne pouze cukru, ale všech, které jsou obsaženy v přílohách, zelenině i luštěninách. Samozřejmě bez pohybu aspoň 30 minut denně třikrát až čtyřikrát týdně to nepůjde, upozornila opakovaně doktorka Pelikánová.

Všechny její odpovědi na Vaše otázky naleznete v on-line rozhovoru dole pod článkem. Naši odborníci ve vyhrazeném čase ani při nejlepší vůli nestihnou zodpovědět všechny otázky. Proto se vždy podívejte, zda v odpovědi na otázku jiného čtenáře nenajdete radu i pro váš problém, pomocí tlačítka "všechny položené dotazy" dole pod článkem.

Zdroj: žena.cz

Odkaz na článek na žena.cz

Článek Příběh OŠATKY
Příběh OŠATKY

Jaká je historie OŠATKY, jak dlouho již funguje prodejna zdravé výživy a kdo za ní stojí? To vše se dozvíte na následují..

ČÍST
Článek Miřte čajem přesně
Miřte čajem přesně

...upravuje krevní tlak, odstraňuje poruchy srdce, bolesti hlavy, poruchy potence, posiluje zrak, léčí kožní problémy, c..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení