Instantní potraviny

leaf image

Věděli jste, že v dnešní době instantní potraviny už nejsou jen jen instantní levné potraviny plné chemikálií a lepku?

instantni


V této uspěchané době totiž existují instantní potraviny, které mohou být zdravé a jsou primárně určené pro lidi, kteří dodržují některou z diet, nebo dodržují zdravý životní styl, ale mají málo času. Například na instantních nudlích si pochutnávají také kosmonauti na palubě Mezinárodní vesmírné stanice.

Historie instantních jídel se datuje až do 18. století, kdy zásluhou Josepha Proustra a Antoina- Augustina vznikl bujon v kostce. Tyto kouzelné kostky našly uplatnění na lodích a ve vojenských kuchyních za napoleonských válek.

V roce 1873 se začaly vyrábět polévkové pasty, za kterými stojí bratři Knorrové. O dalších 13 let později Julius Maggi založil konkurenční společnost, ve které se začaly vyrábět polévkové práškové směsi.

Po druhé světové válce se v Evropě začal šetřit čas, jelikož ženy začaly pracovat a v továrnách trávily mnoho času, proto začaly používat instantní bujony a polévky. Až v roce 1958 se v Japonsku zalily horkou vodou první instantní nudle.

Instantních jídel ve zdravé výživě se nemusíte bát, protože neobsahují chemikálie a často ani lepek. Existuje také mnoho těchto potravin a také značek, které tyto potraviny vyrábí. Některé instantní potraviny jsou BIO.

Příprava těchto pokrmů je rychlá a snadná, protože potřebujete jen horkou vodu, se kterou instantní jídlo zalijete, proto tuto přípravu zvládnou i úplní začátečníci ve vaření.

Pokud tedy chcete mít vyváženou a pestrou stravu, ale nemáte čas na dlouhé vaření jsou pro Vás tyto potraviny ideální.

Připravte si s námi rychlý hummus

Přebráno z 100 + 1.

Fotografie přebrána z:Pixabay.

Článek Instantní potraviny
Instantní potraviny

Věděli jste, že v dnešní době instantní potraviny už nejsou jen jen instantní levné potraviny plné chemikálií a lepku?

ČÍST
Článek Která přírodní afrodiziaka opravdu fungují?
Která přírodní afrodiziaka opravdu fungují?

Afrodiziaka využívali lidé odpradávna. Různým rostlinám připisovali vliv na sexuální touhu, a proto je přimíchávali do j..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení