Goji

leaf image

Goji jsou plody kustovnice čínské, která roste v Asii. Tyto plody se zařazují mezi superpotraviny a tradiční čínská medicína jí považuje za elixír mládí, ovoce nesmrtelnosti, červený diamant nebo vitamínovou bombu.

goji


Goji obsahuje mnoho cenných složek, například má v sobě 500x více vitaminu C než pomeranč, vitamín B (B1, B2, B6), vitamin A a E, esenciální aminokyseliny, stopové prvky, jako je zinek, vápník, železo a mnoho dalších látek.

Díky tomu, že obsahuje cenné prvky, tak má blahodární účinky především na játra a ledviny, snižuje krevní tlak, posiluje imunitu a organismus, zlepšuje zrak, snižuje riziko rakoviny, pomáhá lidem s cukrovkou, odbourává stres, zpomaluje stárnutí a udržuje pleť.

Goji se konzumuje čerstvá, sušená, nebo zpracovaná do podoby džusu nebo vína. Přidává se také do kaší, polévek a masových a zeleninových pokrmů. Z listů se často připravuje bylinný čaj.

Goji by se měla konzumovat každodenně, ale jen v přiměřeném množství z důvodu předávkování.

Připravte si s námi vydatnou snídani s goji

Článek 5.6. Den životního prostředí
5.6. Den životního prostředí

Na středu 5.6. letos připadá Den životního prostředí. Co tento den podniknout aspoň malý krůček k tomu, abychom se chova..

ČÍST
Článek Svačiny jen pro děti??? Určitě NE!!!
Svačiny jen pro děti??? Určitě NE!!!

Ten, kdo má děti školou povinné, určitě připravuje svačiny každý den. A jak je to s námi dospělými? Připravujete si svač..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení