Fenomén RAW food - co je do 42 se počítá!

leaf image

Výživový směr založený na konzumaci nevařených a průmyslově neupravených potravin. Základem je konzumace syrové stravy. Vyznavači RAW jsou přesvědčeni, že se výživová hodnota potravin zahřátých nad 42 stupňů C snižuje. Podle tohoto směru se vše „živé″ v potravinách ničí a tepelně upravená strava je „mrtvá″.

raw-food


A co mám tedy jíst?


Na talíř se dostane hlavně tepelně neupravovaná zelenina, ovoce, semena, luštěniny, obiloviny, ryby i mléko. V raw kuchyni nenajdou běžné spotřebiče uplatnění. Sporáky a trouby jsou nahrazeny mixéry, sušičkami, odšťavňovači a spiralizéry. Nedílnou součástí je i nakličování semen, namáčení obilovin i sušení potravin pro lepší uchovatelnost.

A co z toho budu mít?


Konzumace RAW FOOD je dnes populárním směrem a jeho zastánci uvádějí celou řadu výhod a pozitiv. Např. příjem vyššího obsahu živin, nižší příjem tuků, snížení příjmu nevhodných aditiv a cukrů, ekologicky šetrné stravování.

Ale co moje svíčková?


Pokud si i tak rádi pochutnáte na klasické domácí svíčkové se šesti, vyzkoušejte syrovou stravu třeba jen na nějaký čas. Každopádně doplnění našeho jídelníčku o RAW pokrmy můžeme jenom doporučit. Uspěchané jídlo dneška nabízí jen malý podíl zeleniny a ovoce, a tak nám může RAW strava přinést zvýšení podílu zdraví prospěšných látek.

Určitě některé RAW dobroty ochutnejte.

20.května 2015

Článek Ochucujte zdravě s kořením Sonnentor
Ochucujte zdravě s kořením Sonnentor

Nadchází podzim, přesto jsou na zahradách ještě vidět grily. Grilování je velmi oblíbená činnost českých rodin, k němu s..

ČÍST
Článek Valentýn v Ošatce
Valentýn v Ošatce

Přijďte s námi stylově oslavit svátek zamilovaných. Během měsíce února u nás najdete skvělé akční nabídky a tipy na dárk..

ČÍST

Produkty z článku:

51 g
Lifefood Lifebar bio tyčinka brazil 47g
Lifefood Lifebar bio tyčinka brazil 47g
51 g
Lifefood Lifebar bio tyčinka fíková 47 g
Lifefood Lifebar bio tyčinka fíková 47 g
51 g
Lifefood Lifebar bio tyčinka kokos 47g
Lifefood Lifebar bio tyčinka kokos 47g
51 g
Lifefood Lifebar bio tyčinka meruňka 47g
Lifefood Lifebar bio tyčinka meruňka 47g
51 g
Lifefood Lifebar bio tyčinka třešeň 47g
Lifefood Lifebar bio tyčinka třešeň 47g

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení