NATU Lyofilizované brusinky 45 g
Díky šetrnému sušení mrazem (lyofilizací) si můžete čerstvé brusinky dopřávat po celý rok a navíc jsou bez přidaného cukru.
Mrazem sušené kanadské brusinky si díky šetrnému zpracování uchovávají až 90 % původních vlastností, jako je vůně, chuť, barva a obsah živin. Mrazem sušené klikvy známé jako kanadské brusinky jsou lehké, voňavé a krásně křupavé. Při kontaktu s vodou nebo vláhou změknou a navrací se téměř do původního stavu.
- až 90% původních vlastností
- lehké a křupavé
Nejnižší běžná cena za posledních 30 dnů: 123 Kč. Historie ceny.
Skladem
Složení
Popis produktu
Využití:
Své uplatnění najdou jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Stejně jako čerstvé, tak i sušené klikvy využíváme nejčastěji k přípravě sladkých dezertů, koláčů, buchet a také na zdobení moučníků. Sušené bobule jsou vhodné k přímé konzumaci nebo jako přísada do ovocných kaší, jogurtů nebo smoothie. Dokonce je můžete přidávat do marmelád a džemů a nejrůznějších zavařenin.
Víte, jak probíhá lyofilizace?
V sušící komoře se čerstvý plod hluboce zmrazí až na -100 °C. Poté přichází první fáze sušení. Zvyšuje se teplota zpět k nule a díky podtlaku 50 až 100 Pa obsažená voda v ovoci se postupně odpařuje a zachytává se v kondenzační komoře. Při poslední části lyofilizace se odstraní zbývající vlhkost a plod získá svou křupavou konzistenci. Na 1 kg mrazem sušeného ovoce je spotřebováno přibližně 6-7 kg ovoce čerstvého.







