Oblíbené

Velikonoční mazanec

leaf image

Chystají se k vám koledníci na Velikonoce? Odměňte je domácími sladkostmi. Jedna z nich je vlastnoručně upečený výborný mazanec.

Doba přípravy60 minut
Počet porcí6 porcí
Recept Velikonoční mazanec

Postup:

  1. 1. Z mléka, kvasnic a lžíce cukru uděláme kvásek.
  2. 2. Vzešlý kvásek smícháme s ostatními surovinami a dobře propracujeme v hladké těsto.
  3. 3. Těsto necháme 2-3 hodiny vykynout.
  4. 4. Z vykynutého těsta vytvarujeme mazanec, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a sezamem.
  5. 5. Pečeme pomalu při 165⁰C dokud není mazanec krásně zlatý.
60 min
Recept PROBIO recept: Zapečené těstoviny se zelím
PROBIO recept: Zapečené těstoviny se zelím

Možná vám takovéhle těstoviny připravovala kdysi vaše babička. Oblíbená česká klasika, kterou rozhodně neurazíte. 

ČÍST
5 minut + pečení
Recept Pečené kořeněné batátové chipsy
Pečené kořeněné batátové chipsy
ČÍST

Produkty pro recept:

Bio produkty
400 g
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
Bio Nebio Přírodní třtinový cukr Mauritius Dark 400 g
Bio produkty
9 g
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g Bio
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g Bio
Bio produkty
150 g
PROBIO Mandle celé hnědé Bio 150g
PROBIO Mandle celé hnědé Bio 150g

125 Kč

250 g
Country Life Rozinky sultánky 250 g
Country Life Rozinky sultánky 250 g

39 Kč

Bio produkty
100 g
Country Life Slunečnicová semena loupaná 100 g Bio
Country Life Slunečnicová semena loupaná 100 g Bio
Bio produkty
1000 g
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná hladká 1 kg
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná hladká 1 kg

39 Kč

Bez lepku
100 g
Country Life Sezam bílý loupaný 100g
Country Life Sezam bílý loupaný 100g

22 Kč