Lokše s mákem a povidly

leaf image

Zbyly vám od oběda vařené brambory? Zpracujte je na bramborové placky neboli lokše podle receptu našich babiček - získáte rychlou večeři, po které se jen zapráší.

Doba přípravy30
Počet porcí6
Recept Lokše s mákem a povidly

Ingredience:

400 g brambor vařených ve slupce

130 g hladké mouky
mouka na podsypání
sůl
povidla
mletý mák
2 lžíce moučkového cukru
rozpuštěné máslo

Postup:

  1. Brambory nastrouhejte na jemno, přidejte k nim mouku a trochu soli.

  2. Zpracujte ručně těsto (podle potřeby přidejte víc mouky, aby se těsto nelepilo) a nechte ho chvíli odpočinout.
  3. Těsto rozdělte na 6 dílů a na pomoučené ploše vyválejte placky.
  4. Placky opečte na suché pánvi nebo plotýnce z obou stran, dokud se placky nezačnou nadouvat.
  5. Hotové placky namažte povidly, zarolujte a posypejte mákem.
  6. Nakonec přelijte rozpuštěným máslem.

40 minut
Recept Rizoto
Rizoto

Italský originál nemá nic společného s klasikou ze školních jídelen. Příprava je jednoduchá, potřebujete jen pár kvalitn..

ČÍST
60
Recept Celozrnný rybízový koláč
Celozrnný rybízový koláč

Těžko byste hledali ovoce, které se hodí na koláč více než příjemně nakyslý rybíz. Zpříjemněte si poslední prázdninové d..

ČÍST

Produkty pro recept:

225 g
Zwergenwiese Povidla švestková 225g Bio
Zwergenwiese Povidla švestková 225g Bio
203 g
bio*nebio Mák modrý český 200 g
bio*nebio Mák modrý český 200 g

43 Kč

1010 g
PROBIO Mouka pšeničná hladká 1kg BIO
PROBIO Mouka pšeničná hladká 1kg BIO

59 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení