Oblíbené

Rizoto

leaf image

Italský originál nemá nic společného s klasikou ze školních jídelen. Příprava je jednoduchá, potřebujete jen pár kvalitních surovin a výsledek vás určitě nadchne.

Doba přípravy40 minut
Počet porcí2
Recept Rizoto

Ingredience:

2 cibule
máslo
olivový olej
300 g rýže arborio
strouhaný parmazán
750 ml zeleninového vývaru
200 ml bílé víno

Postup:

  1. 1. V hrnci rozpustíme kousek másla, ke kterému přidáme trochu olivového oleje.
  2. 2. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přimícháme rýži a opékámeji 3-5 minut na mírném ohni.
  3. 3. Rýži podlijeme bílým vínem, počkáme než se voda vsákne do rýže a odpaří a poté postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vývar přidáváme postupně - jakmile se předchozí dávka odpaří, přidáme další.
  4. 4.Po 18-20 minutách rýže změkne, poté přimícháme kousek másla a pamazán. Podle chuti dosolíme.
  5. 5. Konzistence rizota by měla být krémová, podáváme ho ihned po uvaření.
20
Recept Salát z kysaného zelí
Salát z kysaného zelí

Obyčejné kysané zelí stojí pár korun, ale přitom se může směle nazývat superpotravinou. Dodá vám spoustu vitamínu C a A,..

ČÍST
40 min
Recept INDICKÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY
INDICKÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY

Výborný recept na netradiční polévku.

ČÍST

Produkty pro recept:

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
500 g
PROBIO Rýže Arborio 500g Bio
PROBIO Rýže Arborio 500g Bio

76 Kč

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
500 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

195 Kč

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
66 g
PROBIO Bujón zeleninový 66g Bio
PROBIO Bujón zeleninový 66g Bio

39 Kč