Oblíbené

Rizoto

leaf image

Italský originál nemá nic společného s klasikou ze školních jídelen. Příprava je jednoduchá, potřebujete jen pár kvalitních surovin a výsledek vás určitě nadchne.

Doba přípravy40 minut
Počet porcí2
Recept Rizoto

Ingredience:

2 cibule
máslo
olivový olej
300 g rýže arborio
strouhaný parmazán
750 ml zeleninového vývaru
200 ml bílé víno

Postup:

  1. 1. V hrnci rozpustíme kousek másla, ke kterému přidáme trochu olivového oleje.
  2. 2. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přimícháme rýži a opékámeji 3-5 minut na mírném ohni.
  3. 3. Rýži podlijeme bílým vínem, počkáme než se voda vsákne do rýže a odpaří a poté postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vývar přidáváme postupně - jakmile se předchozí dávka odpaří, přidáme další.
  4. 4.Po 18-20 minutách rýže změkne, poté přimícháme kousek másla a pamazán. Podle chuti dosolíme.
  5. 5. Konzistence rizota by měla být krémová, podáváme ho ihned po uvaření.
60 minut
Recept Domácí nutella
Domácí nutella

Každý rád mlsá a ze všeho nejraději něco čokoládového. Dneska Vám přinášíme recept na domácí zdravou nuttelu, kterou zvl..

ČÍST
35
Recept Lahodné domácí müsli
Lahodné domácí müsli

Nejen neodiskutovatelné zdravotní výhody a naprostá kontrola nad obsahem, ale i (s)chuťí strčí do kapsy většinu prodávan..

ČÍST

Produkty pro recept:

Bez lepku
Bio produkty
66 g
PROBIO Bujón zeleninový 66g Bio
PROBIO Bujón zeleninový 66g Bio

40 Kč

Bez lepku
Bio produkty
500 g
PROBIO Rýže Arborio 500g Bio
PROBIO Rýže Arborio 500g Bio

84 Kč

Bio produkty
500 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

190 Kč