Oblíbené

Rizoto

leaf image

Italský originál nemá nic společného s klasikou ze školních jídelen. Příprava je jednoduchá, potřebujete jen pár kvalitních surovin a výsledek vás určitě nadchne.

Doba přípravy40 minut
Počet porcí2
Recept Rizoto

Ingredience:

2 cibule
máslo
olivový olej
300 g rýže arborio
strouhaný parmazán
750 ml zeleninového vývaru
200 ml bílé víno

Postup:

  1. 1. V hrnci rozpustíme kousek másla, ke kterému přidáme trochu olivového oleje.
  2. 2. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přimícháme rýži a opékámeji 3-5 minut na mírném ohni.
  3. 3. Rýži podlijeme bílým vínem, počkáme než se voda vsákne do rýže a odpaří a poté postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vývar přidáváme postupně - jakmile se předchozí dávka odpaří, přidáme další.
  4. 4.Po 18-20 minutách rýže změkne, poté přimícháme kousek másla a pamazán. Podle chuti dosolíme.
  5. 5. Konzistence rizota by měla být krémová, podáváme ho ihned po uvaření.
30
Recept Bio těstoviny s mozzarellou, rajčaty a lilkem
Bio těstoviny s mozzarellou, rajčaty a lilkem

Uvařte si večeři, na které si pochutná celá rodina. Za 20 minut máte po práci a zdravé jídlo je na stole.

ČÍST
90 minut
Recept Jahelník
Jahelník

Jahelník patří mezi tradiční česká jídla. Příprava je kupodivu jednoduchá, jen zabere trochu času. Na naši verzi si naví..

ČÍST

Produkty pro recept:

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
Akce -26%
Výprodej
500 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

145 Kč

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
66 g
PROBIO Bujón zeleninový 66g Bio
PROBIO Bujón zeleninový 66g Bio

39 Kč

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
500 g
PROBIO Rýže Arborio 500g Bio
PROBIO Rýže Arborio 500g Bio

76 Kč