Rizoto

leaf image

Italský originál nemá nic společného s klasikou ze školních jídelen. Příprava je jednoduchá, potřebujete jen pár kvalitních surovin a výsledek vás určitě nadchne.

Doba přípravy40 minut
Počet porcí2
Recept Rizoto

Ingredience:

2 cibule
máslo
olivový olej
300 g rýže arborio
strouhaný parmazán
750 ml zeleninového vývaru
200 ml bílé víno

Postup:

  1. 1. V hrnci rozpustíme kousek másla, ke kterému přidáme trochu olivového oleje.
  2. 2. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přimícháme rýži a opékámeji 3-5 minut na mírném ohni.
  3. 3. Rýži podlijeme bílým vínem, počkáme než se voda vsákne do rýže a odpaří a poté postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vývar přidáváme postupně - jakmile se předchozí dávka odpaří, přidáme další.
  4. 4.Po 18-20 minutách rýže změkne, poté přimícháme kousek másla a pamazán. Podle chuti dosolíme.
  5. 5. Konzistence rizota by měla být krémová, podáváme ho ihned po uvaření.
45 minut
Recept Hrachová kaše
Hrachová kaše

Hrachová kaše je tradiční staročeský pokrm plný bílkovin, vápníku, draslíku a vitamínů skupiny B. Dejte si ji jen tak sa..

ČÍST
45 minut
Recept Hrachová kaše
Hrachová kaše

Hrachová kaše je tradiční staročeský pokrm plný bílkovin, vápníku, draslíku a vitamínů skupiny B. Dejte si ji jen tak sa..

ČÍST

Produkty pro recept:

850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

209 Kč

503 g
PROBIO Rýže Arborio 500g Bio
PROBIO Rýže Arborio 500g Bio

86 Kč

74 g
PROBIO Bujón zeleninový 66g Bio
PROBIO Bujón zeleninový 66g Bio

43 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení