Oblíbené

Rizoto

leaf image

Italský originál nemá nic společného s klasikou ze školních jídelen. Příprava je jednoduchá, potřebujete jen pár kvalitních surovin a výsledek vás určitě nadchne.

Doba přípravy40 minut
Počet porcí2
Recept Rizoto

Ingredience:

2 cibule
máslo
olivový olej
300 g rýže arborio
strouhaný parmazán
750 ml zeleninového vývaru
200 ml bílé víno

Postup:

  1. 1. V hrnci rozpustíme kousek másla, ke kterému přidáme trochu olivového oleje.
  2. 2. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přimícháme rýži a opékámeji 3-5 minut na mírném ohni.
  3. 3. Rýži podlijeme bílým vínem, počkáme než se voda vsákne do rýže a odpaří a poté postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vývar přidáváme postupně - jakmile se předchozí dávka odpaří, přidáme další.
  4. 4.Po 18-20 minutách rýže změkne, poté přimícháme kousek másla a pamazán. Podle chuti dosolíme.
  5. 5. Konzistence rizota by měla být krémová, podáváme ho ihned po uvaření.
40 minut
Recept Celozrnné perníčky
Celozrnné perníčky

Kdybyste měli letos upéct jen jediný druh cukroví, udělejte určitě perníčky. Patří mezi nejstarší a nejoblíbenější vánoč..

ČÍST
30 minut + pečení
Recept Skořicové muffiny
Skořicové muffiny

Upečte si rychlé a zdravé muffinky, které oceníte nejen ke snídani, ale i když vás "honí mlsná".

ČÍST

Produkty pro recept:

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
74 g
PROBIO Bujón zeleninový 66g Bio
PROBIO Bujón zeleninový 66g Bio

39 Kč

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
500 g
PROBIO Rýže Arborio 500g Bio
PROBIO Rýže Arborio 500g Bio

76 Kč

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
850 g
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml
Biolinie Extra panenský olivový olej 500ml

195 Kč