Celozrnný rybízový koláč

leaf image

Těžko byste hledali ovoce, které se hodí na koláč více než příjemně nakyslý rybíz. Zpříjemněte si poslední prázdninové dny tímto klasickým letním moučníkem.

Doba přípravy60
Počet porcí8
Recept Celozrnný rybízový koláč

Ingredience:

Na těsto:

200 g jogurtu
100 g celozrnné mouky (špaldová nebo pšeničná)
50 g třtinového cukru
300 – 400 g červeného rybízu
1 vejce
1 polévková lžíce rostlinného oleje
1/2 kávové lžičky jedlé sody
Na drobenku:
100 g hrubé mouky
50 g másla
50 g cukru  

Postup:

  1. Mouku prosejte do mísy, smíchejte s cukrem, vejci, jogurtem a olejem.

  2. Drobenku vytvoříte smícháním změklého pokrájeného másla, cukru a hrubé mouky. Vše rukama zpracováváte tak dlouho, až vám vznikne drobivá směs.
  3. Koláčovou formu vymažete máslem a vysypete hrubou moukou.
  4. Přidejte do těsta sodu, pečlivě promíchejte a těsto vlijte do koláčové formy.
  5. Těsto posypete červeným rybízem a následně posypete drobenkou.
  6. Pečete v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 25 minut.
  7. Pečte asi 40 minut na 180 °C a špejlí průběžně zkoušejte, zda už je koláč upečený. 

30
Recept Bio těstoviny s mozzarellou, rajčaty a lilkem
Bio těstoviny s mozzarellou, rajčaty a lilkem

Uvařte si večeři, na které si pochutná celá rodina. Za 20 minut máte po práci a zdravé jídlo je na stole.

ČÍST
30 minut
Recept Chia kytičky
Chia kytičky

Originální vánoční recept, který potěší vaše chuťové buňky a neohrozí štíhlou linii.  

ČÍST

Produkty pro recept:

1010 g
PROBIO Špaldová mouka hladká 1kg Bio
PROBIO Špaldová mouka hladká 1kg Bio

86 Kč

253 g
Bio Nebio Jedlá soda potravinářská 250g
Bio Nebio Jedlá soda potravinářská 250g

39 Kč

1020 g
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení 750ml Bio
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení 750ml Bio

149 Kč

504 g
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g Bio
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g Bio

49 Kč