Oblíbené

Celozrnný rybízový koláč

leaf image

Těžko byste hledali ovoce, které se hodí na koláč více než příjemně nakyslý rybíz. Zpříjemněte si poslední prázdninové dny tímto klasickým letním moučníkem.

Doba přípravy60
Počet porcí8
Recept Celozrnný rybízový koláč

Ingredience:

Na těsto:

200 g jogurtu
100 g celozrnné mouky (špaldová nebo pšeničná)
50 g třtinového cukru
300 – 400 g červeného rybízu
1 vejce
1 polévková lžíce rostlinného oleje
1/2 kávové lžičky jedlé sody
Na drobenku:
100 g hrubé mouky 
50 g másla
50 g cukru 

Postup:

  1. Mouku prosejte do mísy, smíchejte s cukrem, vejci, jogurtem a olejem.

  2. Drobenku vytvoříte smícháním změklého pokrájeného másla, cukru a hrubé mouky. Vše rukama zpracováváte tak dlouho, až vám vznikne drobivá směs.
  3. Koláčovou formu vymažete máslem a vysypete hrubou moukou.
  4. Přidejte do těsta sodu, pečlivě promíchejte a těsto vlijte do koláčové formy.
  5. Těsto posypete červeným rybízem a následně posypete drobenkou.
  6. Pečete v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 25 minut.
  7. Pečte asi 40 minut na 180 °C a špejlí průběžně zkoušejte, zda už je koláč upečený. 

5 minut
Recept Konopný protein
Konopný protein

Dodejte svému tělu potřebné živiny!

ČÍST
5
Recept Jahodové smoothie na 4 způsoby
Jahodové smoothie na 4 způsoby

Krátká sezona čerstvých voňavých jahod je v plném proudu. Jahodové smoothie vás osvěží, zažene chuť na sladké a ve spoje..

ČÍST

Produkty pro recept:

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
Akce -15%
250 g
Bio Nebio Jedlá soda potravinářská 250g
Bio Nebio Jedlá soda potravinářská 250g

33 Kč

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
500 g
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g Bio
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g Bio

49 Kč

Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
Akce -17%
750 g
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení dezodorizovaný 750ml Bio
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení dezodorizovaný 750ml Bio

123 Kč

Bez laktózy
Bio produkty
1000 g
PROBIO Špaldová mouka hladká 1kg Bio
PROBIO Špaldová mouka hladká 1kg Bio

86 Kč