Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 45 min
porce: 8

Dýňový koláč

Nebojte se poněkud netradičního použití dýně nasladko - tento koláč vás příjemně překvapí svou lahodnou a vláčnou chutí. 

Ingredience

Na těsto:
50 ml vody
175 g hladké špaldové mouky
15 g třtinového cukru
1 špetka soli
110 g ghí
Na náplň:
1 lžička skořice
½ lžič ky mletého zázvoru
400 g dýňového pyré z hokaido
3 ks vejce
2 ks hřebíčku
120 ml mandlové smetany
100 g třtinového cukru
1 špetka soli

Postup

  1. Promíchejte mouku s cukrem a špetkou soli. Přidejte ghí a zpracujte v drobenku. Poté přilijte trochu studené vody a zpracujte v hladké těsto, které zabalíte do fólie a uložte do lednice odpočinout na 60 minut.
  2. Mezitím, co těsto odpočívá v lednici, si připravte náplň. Vejce rozklepněte do misky a rozšlehejte. Přisypte třtinový cukr, špetku soli a promíchejte. Do vzniklé směsi přisypte skořici, roztlučený hřebíček a mletý zázvor.
  3. Dýni si rozkrojte, vydlabejte a nakrájejte na kostky. Kostky povařte ve vodě asi 5 minut, slijte a mixerem rozmixujte do pyré.
  4. Dýňové pyré vlijte do vaječné náplně, přidejte smetanu a promíchejte.
  5. Odpočaté těsto rozvalte na kulatý plát a přeneste do kulaté nízké formy. Přečnívající okraje odřízněte. Těsto propíchejte vidličkou a vlijte dýňovou náplň.
  6. Koláč pečte dozlatova na 190 °C 40 - 45 minut. 

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.