Celozrnné vanilkové rohlíčky
O trochu zdravější varianta tradičních rohlíčků. Špaldová mouka chutná po oříšcích, takže se do receptu krásně hodí a po cukroví se na stole jen zapráší.
60 minut
20
Ingredience:
160 g celozrnné špaldové mouky |
160 g hladké mouky |
100 g moučkového třtinového cukru |
100 g mletých vlašských ořechů |
200 g másla |
na špičku nože mleté vanilky |
citrónová šťáva dle potřeby |
moučkový a vanilkový cukr na obalení |
Postup:
Vypracujte těsto z obou druhů mouky, ořechů, cukru, vanilky a másla.
- Pak do těsta opatrně přidejte citrónovou šťávu.
- Těsto nechte v lednici ideálně přes noc, druhý den tvarujte z těsta rohlíčky.
- Pečte při 180°C přibližně 8 minut. Ještě teplé obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.