5 nejlepších přírodních antibiotik

leaf image

Léčba pomocí antibiotik je bezesporu jedním z největších zázraků moderní medicíny. Než však vyrazíte za lékařem pro recept, je v případě menších zdravotních problémů vhodné vyzkoušet i šetrnější přírodní léčbu. Která přírodní antibiotika opravdu fungují a co se nám osvědčilo při rýmě či chřipce? A která bylinka je nejlepší na prevenci viróz během podzimních plískanic?

Article
 

1. Česnek

Má silné antibakteriální, protiplísňové a dokonce protivirové schopnosti. Vyzkoušejte jeho léčivý účinek při rýmě, kašli nebo škrábání v krku. Můžete jej vyzkoušet i při léčbě bradavic - plátky česneku přiložte na noc na bradavice a přelepte náplastí. Česnek konzumujte ideálně v syrovém stavu - nastrouhaný či prolisovaný do pomazánek, polévek, dipů. Pamatujte, že vařením ztrácí velkou část svých prospěšných látek.

2. Lichořeřišnice

Trpíte na časté záněty močových nebo dýchacích cest? Vyzkoušejte hned prvních příznacích onemocnění tinkturu z lichořeřišnice. Zabraňuje nežádoucímu přemnožení bakterií a můžete ji používat i jako doplněk k antibiotické léčbě. Výborná je i na preventivní uživání pro posílení organismu. 

3. Echinacea 

Tahle bylinka je náš favorit při podzimním zvyšování imunity jak dospělých, tak dětí. Je dobré ji začít užívat v malých dávkách již o o pár dnů dříve, než kolem vás začnou všichni prskat. Když to nestihnete a již pociťujete první příznaky nachlazení, pomůže vám okamžité nasazení vyšších dávek echinacey alespoň zmírnit příznaky a zkrátit dobu onemocnění. Echinacea by se ale neměla užívat dlouhodobě, po nejdéle dvou týdnech je vždy potřeba udělat přestávku.

4. Med  

Kvalitní med je všestranným pomocníkem v boji proti mnoha neduhům. Pomůže, když vás škrábe v krku, při zánětu průdušek nebo kašli. A hlavně - skvěle chutná a do jeho užívá nemusíte nikoho nutit. Při silném zahlenění je výborným prostředkem tzv. cibulový med (najemno nakrájená syrová cibule smíchaná s medem, uleželá přes noc) - užívejte několik lžiček denně a úleva na sebe nenechá dlouho čekat. 

5. Zázvor

Tenhle přírodní zázrak se vždy vyplatí mít doma po ruce - ať už čerstvý, nebo ve formě čaje, sušený zázvor ve formě prášku či sirupu. Podporuje přirozenou obranyschopnost a prospívá dýchacím cestám. Navíc výborně podporuje trávení, což ocení zejména nastávající maminky při těhotenských nevolnostech. Pokud vy nebo děti trpíte cestovní nevolností, zkuste příště během jízdy cucat zázvorové bonbóny .

Článek Čočka přináší peníze i zdraví
Čočka přináší peníze i zdraví

Měli jste 1. ledna čočku nebo hrách? Jak nám říká tradice, pokud máme luštěniny na Nový rok, pak i celý další rok bude p..

ČÍST
Článek Cukr? Jde to i zdravěji!
Cukr? Jde to i zdravěji!

Někdo má rád holky, někdo zase vdolky. Každý z nás si občas zpříjemní život něčím hezkým, jak říká české přísloví. Určit..

ČÍST

Produkty z článku:

120 g
Naděje Tinktura z byliny Lichořeřišnice větší 50ml
Naděje Tinktura z byliny Lichořeřišnice větší 50ml

145 Kč

90 g
NATU Zázvor prášek 80g BIO
NATU Zázvor prášek 80g BIO

64 Kč

407 g
Apotheke Bylinný sirup Echinacea s rakytníkem 250 g
Apotheke Bylinný sirup Echinacea s rakytníkem 250 g

109 Kč

1045 g
LemonApe Zázvor 500ml
LemonApe Zázvor 500ml
125 g
Grešík Bylinné kapky Echinacea 50ml
Grešík Bylinné kapky Echinacea 50ml

109 Kč

1225 g
Číhala Med lesní květový 900g
Číhala Med lesní květový 900g

359 Kč

50 g
Sonnentor Koření česnek sušený granulovaný 40 g BIO
Sonnentor Koření česnek sušený granulovaný 40 g BIO

66 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení