Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 45 min
porce: 20
Quinoové kuličky
Netradiční cukroví slazené jen datlemi, které kromě skvělé chuti dodá vašemu tělu i hodně bílkovin a železa. Výborně se hodí jako svačinka nebo zdravý dezert.
Ingredience
1 čajová lžička Šufan Mletý vanilkový lusk 10 g
5 polévková lžíce PROBIO Kokos strouhaný 200 g BIO
1 čajová lžička Sonnentor Koření skořice mletá druh Cejlon 40 g BIO
1 polévková lžíce Šufan Kakaový prášek 250 g BIO
kakao a kokos na obalování
Postup
- Quinou uvaříme podle návodu a necháme vychladnout.
- Datle zalijeme horkou vodou tak, aby byly ponořené, a necháme alespoň hodinu změknout.
- Ponorným mixérem rozmixujeme quinou, kokosový krém, změklé datle a asi 10 lžic vody z datlí (vodu přidáváme postupně tak, aby vznikla hustá směs).
- Nakonec vmícháme kokos, vanilku a skořici.
- Hmotu rozdělíme na poloviny - z jedné části tvoříme malé kuličky, které obalujeme v kokosu.
- Do druhé poloviny hmoty vmícháme kakao a obalujeme ve směsi kakaa a kokosu.
- Kuličky necháme několik hodin uležet v chladu.






