Zelený chřest s citrónovou omáčkou
Zelený chřest nepotřebuje komplikované zpracování. Jednoduše ho chviličku povařte na páře, aby mu zůstala křupavost a svěží barva. Přidejte výtečnou máslovou omáčku a nové brambory a lehký lahodný oběd či večeře je na světě.
30 minut
4
Ingredience:
175 g másla |
2 svazky zelený chřestu |
1 šalotka |
10 ml suché bílé víno |
100 ml zeleninový vývar 100 ml |
1 lžička citronové kůry |
sůl |
růžový pepř |
Postup:
150 g másla nakrájejte na malé kousky a dejte vychladit.
- Chřest omyjte, oloupejte ve spodní části a odkrojte dřevnaté konce a vařte v páře cca 7 minut (na skus).
- Oloupejte šalotku a nakrájejte ji nadrobno. Rozejhřejte máslo a nechte na něm šalotku zesklovatět.
- Přilijte bílé víno, přiveďte k varu a chvíli povařte. Přidejte horký zeleninový vývar a několik minut vařte.
- Omáčku sejměte ze sporáku a metličkou postupně zašlehejte kousky studeného másla. Omáčku dochuťte solí, bílým pepřem a citronovou kůrou.