Oblíbené

Velikonoční nádivka

leaf image

Velikonoční nádivka nazývaná také sekanice, velikonoční svítek či hlavička se podává tradičně na Bílou sobotu k večeři. Její nezbytnou přísadou jsou zelené bylinky, které symbolizují jaro.

Doba přípravy20 minut + pečení
Počet porcí8
Recept Velikonoční nádivka

Ingredience:

Suroviny:
5 kusů celozrnného pečiva (rohlík, houska, bagetka)
5 vajec
200 g vařeného, pečeného či orestovaného masa (drůbež, králík, telecí)
50 g másla
miska nasekaných zelených listů (kopřivy, polníček, rukola, špenát)
2 stroužky česneku
sůl, pepř
masový vývar nebo mléko
máslo na vymazání zapékací formy (dortová)
strouhanka nebo krupice na vysypání zapékací formy

Postup:

  1. Pečivo nakrájíme na kostičky, zvlhčíme vývarem nebo mlékem.

  2. Vajíčka oddělíme a z bílků ušleháme sníh.
  3. Žloutky utřeme se změklým máslem.
  4. Přidáme na kostky nakrájené orestované maso, změklé pečivo, česnek, zelené listy, sůl, pepř. Dobře promícháme a přidáme ušlehaný sníh z bílku.
  5. Vymažeme dortovou formu máslem, vysypeme strouhankou nebo krupicí.
  6. Směs dáme do formy a pečeme zhruba 30 minut při 180° C.
  7. TIP: Pokud máme rádi křupavou nádivku, na povrch můžeme položit několik tenkých plátků másla.

35 min
Recept DATLOVÉ COOKIES S ROZINKAMI
DATLOVÉ COOKIES S ROZINKAMI

Sušenky vhodné jako svačinka s mléčným koktejlem.

ČÍST
15 min
Recept CELOZRNNÉ PIŠKOTY
CELOZRNNÉ PIŠKOTY

Upečené piškoty se Vám budou rozplývat na jazyku a budou z talíře rychle "mizet".

ČÍST

Produkty pro recept:

Výprodej
200 g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 200g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 200g

28 Kč

Bez lepku
Bio produkty
200 g
Bioharmonie Kukuřičná strouhanka 200g
Bioharmonie Kukuřičná strouhanka 200g

36 Kč

RAW
Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
50 g
Sonnentor Koření pepř černý mletý 50g Bio
Sonnentor Koření pepř černý mletý 50g Bio

66 Kč