Oblíbené

Velikonoční nádivka

leaf image

Velikonoční nádivka nazývaná také sekanice, velikonoční svítek či hlavička se podává tradičně na Bílou sobotu k večeři. Její nezbytnou přísadou jsou zelené bylinky, které symbolizují jaro.

Doba přípravy20 minut + pečení
Počet porcí8
Recept Velikonoční nádivka

Ingredience:

Suroviny:
5 kusů celozrnného pečiva (rohlík, houska, bagetka)
5 vajec
200 g vařeného, pečeného či orestovaného masa (drůbež, králík, telecí)
50 g másla
miska nasekaných zelených listů (kopřivy, polníček, rukola, špenát)
2 stroužky česneku
sůl, pepř
masový vývar nebo mléko
máslo na vymazání zapékací formy (dortová)
strouhanka nebo krupice na vysypání zapékací formy

Postup:

  1. Pečivo nakrájíme na kostičky, zvlhčíme vývarem nebo mlékem.

  2. Vajíčka oddělíme a z bílků ušleháme sníh.
  3. Žloutky utřeme se změklým máslem.
  4. Přidáme na kostky nakrájené orestované maso, změklé pečivo, česnek, zelené listy, sůl, pepř. Dobře promícháme a přidáme ušlehaný sníh z bílku.
  5. Vymažeme dortovou formu máslem, vysypeme strouhankou nebo krupicí.
  6. Směs dáme do formy a pečeme zhruba 30 minut při 180° C.
  7. TIP: Pokud máme rádi křupavou nádivku, na povrch můžeme položit několik tenkých plátků másla.

15 minut
Recept Pikantní dip na asijský způsob
Pikantní dip na asijský způsob

Zapomeňte na kupované omáčky plné chemie a pusťte se do výroby sami! S naším domácím pikantním dipem budete hvězdou každ..

ČÍST
60 minut
Recept Jablečný štrúdl
Jablečný štrúdl

Využijte nadílku jablek a zpracujte je do voňavého taženého závinu, který vám zpříjemní zkracující se dny.

ČÍST

Produkty pro recept:

200 g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 200g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 200g
Bez lepku
Bio produkty
200 g
Bioharmonie Kukuřičná strouhanka 200g
Bioharmonie Kukuřičná strouhanka 200g

36 Kč

RAW
Bez laktózy
Bez lepku
Bio produkty
50 g
Sonnentor Koření pepř černý mletý 50g Bio
Sonnentor Koření pepř černý mletý 50g Bio

66 Kč