Velikonoční nádivka

leaf image

Velikonoční nádivka nazývaná také sekanice, velikonoční svítek či hlavička se podává tradičně na Bílou sobotu k večeři. Její nezbytnou přísadou jsou zelené bylinky, které symbolizují jaro.

Doba přípravy20 minut + pečení
Počet porcí8
Recept Velikonoční nádivka

Ingredience:

Suroviny:
5 kusů celozrnného pečiva (rohlík, houska, bagetka)
5 vajec
200 g vařeného, pečeného či orestovaného masa (drůbež, králík, telecí)
50 g másla
miska nasekaných zelených listů (kopřivy, polníček, rukola, špenát)
2 stroužky česneku
sůl, pepř
masový vývar nebo mléko
máslo na vymazání zapékací formy (dortová)
strouhanka nebo krupice na vysypání zapékací formy

Postup:

  1. Pečivo nakrájíme na kostičky, zvlhčíme vývarem nebo mlékem.

  2. Vajíčka oddělíme a z bílků ušleháme sníh.
  3. Žloutky utřeme se změklým máslem.
  4. Přidáme na kostky nakrájené orestované maso, změklé pečivo, česnek, zelené listy, sůl, pepř. Dobře promícháme a přidáme ušlehaný sníh z bílku.
  5. Vymažeme dortovou formu máslem, vysypeme strouhankou nebo krupicí.
  6. Směs dáme do formy a pečeme zhruba 30 minut při 180° C.
  7. TIP: Pokud máme rádi křupavou nádivku, na povrch můžeme položit několik tenkých plátků másla.

20 minut
Recept Zlaté neboli kurkumové mléko
Zlaté neboli kurkumové mléko

Kurkumový teplý nápoj neboli Golden milk je na Dálném východě považován za léčebný nápoj už více než 5000 let. Krásně vá..

ČÍST
30 + sušení
Recept RAW banánové palačinky
RAW banánové palačinky

Palačinek je spousta, ale banánovým s čokoládou se žádné nevyrovnají. Těžko najdete čas a místo, které by se k nim nehod..

ČÍST

Produkty pro recept:

200 g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 200g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 200g
210 g
PROBIO Kukuřičná strouhanka 200 g BIO
PROBIO Kukuřičná strouhanka 200 g BIO

49 Kč

60 g
Sonnentor Koření pepř černý mletý 50 g BIO
Sonnentor Koření pepř černý mletý 50 g BIO

73 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení