Oblíbené

Velikonoční nádivka

leaf image

Velikonoční nádivka nazývaná také sekanice, velikonoční svítek či hlavička se podává tradičně na Bílou sobotu k večeři. Její nezbytnou přísadou jsou zelené bylinky, které symbolizují jaro.

Doba přípravy20 minut + pečení
Počet porcí8
Recept Velikonoční nádivka

Ingredience:

Suroviny:
5 kusů celozrnného pečiva (rohlík, houska, bagetka)
5 vajec
200 g vařeného, pečeného či orestovaného masa (drůbež, králík, telecí)
50 g másla
miska nasekaných zelených listů (kopřivy, polníček, rukola, špenát)
2 stroužky česneku
sůl, pepř
masový vývar nebo mléko
máslo na vymazání zapékací formy (dortová)
strouhanka nebo krupice na vysypání zapékací formy

Postup:

  1. Pečivo nakrájíme na kostičky, zvlhčíme vývarem nebo mlékem.

  2. Vajíčka oddělíme a z bílků ušleháme sníh.
  3. Žloutky utřeme se změklým máslem.
  4. Přidáme na kostky nakrájené orestované maso, změklé pečivo, česnek, zelené listy, sůl, pepř. Dobře promícháme a přidáme ušlehaný sníh z bílku.
  5. Vymažeme dortovou formu máslem, vysypeme strouhankou nebo krupicí.
  6. Směs dáme do formy a pečeme zhruba 30 minut při 180° C.
  7. TIP: Pokud máme rádi křupavou nádivku, na povrch můžeme položit několik tenkých plátků másla.

15 minut
Recept Hummus - cizrnová pomazánka ke grilování
Hummus - cizrnová pomazánka ke grilování

Hummus – pomazánka z cizrny, kterou si snadno připravíme mixováním s olivovým olejem, česnekem a sezamovou pastou (Tahin..

ČÍST
20 min
Recept Halloweenské dýňové sušenky se skořicí
Halloweenské dýňové sušenky se skořicí

Halloween je sice původně americký svátek, ale poslední roky se zabydlel i u nás. Vydlabejte si s dětmi dýni, zapalte v ..

ČÍST

Produkty pro recept:

Bio produkty
35 g
Sonnentor Koření pepř černý mletý 35g Bio
Sonnentor Koření pepř černý mletý 35g Bio

65 Kč

200 g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 200g
Cereus diamantová himálajská mletá sůl 200g

37 Kč

Bez lepku
Bio produkty
200 g
Bioharmonie Kukuřičná strouhanka 200g
Bioharmonie Kukuřičná strouhanka 200g

40 Kč