Špenátovo-artyčokový dip se smetanou
15 minut
4 - 6
Ingredience:
Suroviny |
100 gramů smetanového sýra |
200 gramů zakysané smetany |
4 lžíce másla |
1 šálek strouhaného parmezánu |
200 g najemno nákrájeného artyčoku |
50 g nakrájených papriček jalapenos |
150 g špenátu (může být mražený) |
1 - 2 stroužky lisovaného česneku |
Postup:
- V pánvi na mírném ohni promíchejte a zahřejte směs smetanového sýra, zakysané smetany, másla a parmezánu.
- Až se směs propojí a začne mírně probublávat, přidejte artyčok, papričky jalapenos a špenát. Směs promíchejte, přidejte lisovaný česnek, znovu promíchejte.
- Dip servírujte teplý s nachos nebo jinými oblíbenými krekry.