Špaldové vafle se zastřeným vejcem

leaf image

Sladké vafle jsou oblíbená snídaňová klasika, ale co zkusit vafle tentokrát naslano, doplněné roztékajícím se zastřeným vejcem? Doplňte čerstvou zeleninou a snídaně šampiónů je na světě. 

Doba přípravy30 minut
Počet porcí4
Recept Špaldové vafle se zastřeným vejcem

Ingredience:

1 vejce

100 ml mléka
100 g hladké špaldové mouky
20 g slunečnicových nebo dýňových semínek
špetka soli
jedná soda na špičku nože

Postup:

  1. V misce vyšlehejte vejce s mlékem. Přidejte mouku, sůl, sodu i semínka.

  2. Vaflovač lehce potřete olejem. Rozlijte do něj rovnoměrně přiměřené množství těsta a pečte asi 4 minuty.
  3. Připravte si zastřená vejce. Do hrnce nalijte vodu do výšky asi 10 cm - hladina by neměla být vysoko, aby se vejce nerozbilo. Přidejte 1 - 2 lžíce octa. Vodu přiveďte k varu, dále mírně táhněte okolo bodu varu. V hrnci vařečkou utvořte vír a oprostřed vklepněte vejce. Dávejte pozor, aby se voda příliš nerozbublala. Vařte 4 minuty. Vejce vyjměte a vložte na chvilku do studené vody. 
  4. Vejce položte na vafli, opepřete, osolte a posypte pažitkou nebo jarní cibukou nakrájenou najemno.

40 minut
Recept Mrkvové muffiny - Mrkvánky
Mrkvové muffiny - Mrkvánky

Zdravé mrkvové muffiny doporučujeme všem skeptikům, kteří se nad mrkví v moučnících ošklíbají. Zaručujeme, že se po nich..

ČÍST
5 minut + pečení
Recept Rozmarýnové chipsy z řepy
Rozmarýnové chipsy z řepy
ČÍST

Produkty pro recept:

1010 g
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO

53 Kč

253 g
bio*nebio Jedlá soda potravinářská 250 g
bio*nebio Jedlá soda potravinářská 250 g

39 Kč

253 g
PROBIO Slunečnicová semena 250 g BIO
PROBIO Slunečnicová semena 250 g BIO

39 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení