Špaldové povidlové buchty

leaf image

Kynuté buchty jsou česká klasika a patří mezi tradiční dožínkové pochoutky. Zkuste je tentokrát ze špaldové mouky. Budou se hodit ke snídani i jako rychlá svačina na poslední letní dny.

Doba přípravy30 minut
Počet porcí20
Recept Špaldové povidlové buchty

Ingredience:

500 g špaldové hladké mouky

220 ml mléka
90 g cukru
10 g vanilkového cukru
75 g rozpuštěného másla
2 vejce
20 g čerstvého droždí (nebo 7 g instantního )
1 lžíce citronové kůry
máslo na potření
moučkový cukr na posypání
špetka soli
Náplň:
300 g švestkových povidel
tuzemský rum 

Postup:

  1. V míse promíchejte špaldovou mouku, cukr, vanilkový cukr a sůl. Uprostřed vytvořte důlek, nalijte tam vlažné mléko a rozdrobené droždí a nechte asi 10 minut odstát.

  2. Ke kvásku přidejte vejce, rozpuštěné vlažné máslo a citronovou kůrou a vypracujte hladké těsto. Zakryjte mísu utěrkou nebo potravinářskou folií a nechte kynout 60 minut, potom těsto prohněťte a nechte kynout dalších asi 30 minut.
  3. Připravte si náplň - povidla nařeďte pár lžicemi rumu a promíchejte.
  4. Vykynuté těsto rozválejte válečkem na obdélníkový plát a z něj potom vykrajujte čtverce velké asi 6x6 cm. Do každého čtverce dejte kousek náplně, prsty spojte protější cípy, sváry utěsněte a pak ještě dotvarujte v dlani.
  5. Buchty vyskládejte do pekáče vymazaného máslem. Rozpuštěné máslo nakapejte i po okrajích a v místech, kde se buchty navzájem dotýkají. Zakryjte a nechte dokynout asi 20 minut. Troubu si rozehřejte na 180 °C.
  6. Připravené buchty dejte do trouby a pečte asi 30 minut (podle barvy). Po vychladnutí je poprašte moučkovým cukrem.

30 minut
Recept Teplý salát s čočkou beluga
Teplý salát s čočkou beluga

Černá čočka beluga se nemusí předem namáček a krásně drží tvar, skvěle se proto hodí pro přípravu salátů nebo jako dobře..

ČÍST
10
Recept Dipy a omáčky
Dipy a omáčky
ČÍST

Produkty pro recept:

1010 g
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO

53 Kč

225 g
Zwergenwiese Povidla švestková 225g Bio
Zwergenwiese Povidla švestková 225g Bio
40 g
bio*nebio Citronová kůra strouhaná 40 g BIO
bio*nebio Citronová kůra strouhaná 40 g BIO

46 Kč

60 g
Sonnentor Vanilkový cukr 50 g BIO
Sonnentor Vanilkový cukr 50 g BIO

175 Kč

10 g
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO

20 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení