Proteinové palačinky s pohankou
Pohanka dodá vašemu tělu rutin, který je důležitý pro pružnost cév. Protein z vlašských ořechů zase slouží jako cenný zdroj bílkovin a nadopuje vás minerály a vitamíny.

Ingredience:
100g pohankové mouky |
100g proteinového prášku |
2 ks vejce |
400 ml (rostlinného) mléka |
špetka soli |
kokosový olej |
marmeláda nebo ořechové máslo dle chuti |
Postup:
Mouku rozmixujeme s proteinem a špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).
- Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.
- Hotové palačinky ozdobíme marmeládou nebo oříškovým máslem a nezapomeneme na kousek ovoce.