Hamburger z cizrny, kuskusu a brokolice
20 minut
4
Ingredience:
Suroviny |
1/3 šálku kuskusu |
1 a ½ šálku brokolice |
1 lžíce olivového oleje |
½ šálku najemno nakrájené cibule |
½ šálku najemno nakrájené jarní cibulky |
2 lžičky římského kmínu |
400 g uvařené cizrny nebo opláchnuté a osušené cizrny v nálevu |
1 lžička tahini |
½ šálku strouhanky |
Postup:
Troubu si předehřejte na 200 st. Celsia. Uvařte kuskus podle návodu a mezitím povařte brokolici 5 – 7 minut, aby byla měkká.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte obě nadrobno nakrájené cibule a osmahněte je do zlatova. Nakonec přimíchejte římský kmín.
- V míse smíchejte uvařený kuskus, brokolici, obě cibulky s kmínem, cizrnu a tahini. Vytvořte těsto a z něj pak vytvarujte hamburgery. Ty vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 50 minut a během té doby je jednou otočte.
- Servírujte v hamburgerových houskách se salátem, rajčetem, sojánezou, tofunézou nebo jinou omáčkou dle vlastní chuti.