Dýňová polévka s kokosovým mlékem
Dýňová polévka se stala stálicí našich podzimních kuchyní. Spolehlivě zahřeje, zasytí a dodá vitamíny. Určitě do polévky použijte i dýňové semínko - dodá vám zdravé tuky, minerály a navíc aminokyselinu Tryptophan, která podporuje zdravý spánek.
40 minut
4
Ingredience:
1 kg dýně hokaido (neloupaná) nakrájená na kostky |
1 cibule |
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru |
350 ml kokosového mléka |
dýňová semínka |
dýňový olej |
zakysaná s metana |
sůl |
pepř |
Postup:
Na lžíci olivového oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájenou dýni a chvíli opekáme.
- Vše zalijeme horkým vývarem.
- Necháme vařit doměkka asi 20 minut a rozmixujeme dohladka mixérem.
- Poté dáme polévku opět vařit a pomalu přiléváme kokosové mléko.
- Necháme 3 minuty probublávat na mírném ohni, dle chuti osolíme a opepříme.
- Na závěr na talíři zakápeneme dýňovým olejem, ozdobíme zakysanou smetanou a dýňovými semínky.