Celozrnný rybízový koláč

leaf image

Těžko byste hledali ovoce, které se hodí na koláč více než příjemně nakyslý rybíz. Zpříjemněte si poslední prázdninové dny tímto klasickým letním moučníkem.

Doba přípravy60
Počet porcí8
Recept Celozrnný rybízový koláč

Ingredience:

Na těsto:

200 g jogurtu
100 g celozrnné mouky (špaldová nebo pšeničná)
50 g třtinového cukru
300 – 400 g červeného rybízu
1 vejce
1 polévková lžíce rostlinného oleje
1/2 kávové lžičky jedlé sody
Na drobenku:
100 g hrubé mouky
50 g másla
50 g cukru  

Postup:

  1. Mouku prosejte do mísy, smíchejte s cukrem, vejci, jogurtem a olejem.

  2. Drobenku vytvoříte smícháním změklého pokrájeného másla, cukru a hrubé mouky. Vše rukama zpracováváte tak dlouho, až vám vznikne drobivá směs.
  3. Koláčovou formu vymažete máslem a vysypete hrubou moukou.
  4. Přidejte do těsta sodu, pečlivě promíchejte a těsto vlijte do koláčové formy.
  5. Těsto posypete červeným rybízem a následně posypete drobenkou.
  6. Pečete v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 25 minut.
  7. Pečte asi 40 minut na 180 °C a špejlí průběžně zkoušejte, zda už je koláč upečený. 

60 minut
Recept Jablečný štrúdl
Jablečný štrúdl

Využijte nadílku jablek a zpracujte je do voňavého taženého závinu, který vám zpříjemní zkracující se dny.

ČÍST
10 minut
Recept Matcha latté
Matcha latté

Mnozí říkají, že je to ten nejúčinnější "nakopávač". Zkuste ho místo svého obvyklého ranního latte a posuďte sami. ..

ČÍST

Produkty pro recept:

1010 g
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO
PROBIO Špaldová mouka hladká 1 kg BIO

53 Kč

1020 g
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení 750 ml BIO
Biolinie Olej slunečnicový na pečení a smažení 750 ml BIO
504 g
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g BIO
PROBIO Cukr třtinový přírodní 500g BIO

49 Kč

253 g
bio*nebio Jedlá soda potravinářská 250 g
bio*nebio Jedlá soda potravinářská 250 g

39 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení