Kyosun Hojicha 15 x 2 g BIO
Hodnocení produktů je dostupné po přihlášení
Dali byste si rádi zelený čaj večer, ale bojíte se, jak s vámi kofein „zacvičí“? Řešením je náš Bio Kyosun Hojicha – druh mletého zeleného čaje s nižším obsahem kofeinu. Je známý pro svou příjemnou chuť, velmi ceněný pro relaxační účinky a obsah antioxidantů.
Proč je čaj hojicha hnědý, když se jedná o zelený čaj?
Odpovědí je pražení.
Čaj hojicha je hnědý, i když se řadí mezi zelené čaje, kvůli svému specifickému zpracování. Zatímco většina zelených čajů se po sklizni spaří, aby se zachovala jejich zelená barva, hojicha prochází procesem pražení při vysoké teplotě. Tím se listy čaje mění ze zelené na hnědé.
Jedna rostlina, stovky chutí
Pražení nejenže mění barvu čaje, ale také ovlivňuje jeho chuť a aroma, dodává mu charakteristický kouřový tón a mírně karamelovou chuť. Díky tomuto jedinečnému zpracování hojicha nabízí zcela odlišný chuťový profil ve srovnání s tradičními zelenými čaji, ačkoli pochází ze stejných listů keře Camellia sinensis, jako ostatní zelené čaje.
Jaký je rozdíl mezi matcha a praženým čajem hojicha?
Matcha a pražený čaj hojicha jsou oba druhy japonských zelených čajů, ale liší se v mnoha aspektech, od výrobního procesu po chuť a barvu. Každý z těchto čajů nabízí jedinečné benefity a má své místo v japonské čajové kultuře.
Jak si mohu Bio Kyosun Hojicha připravit?
Pro přípravu práškového čaje je nejlepším pomocníkem plastový šejkr, nebo jakákoli uzavíratelná láhev. Obsah sáčku vysypte do láhve. Zalijte cca 3 dl vody (méně vody = silnější chuť) – buď studená nebo horká o teplotě max. 70 °C. Láhev či šejkr pořádně protřepejte a můžete podávat.
Čím si můžu svůj hojicha dochutit?
Použijte to, co máte rádi. Třeba med, citron, šťávu z ovoce, mléko,…
O produktu
Dali byste si rádi zelený čaj večer, ale bojíte se, jak s vámi kofein „zacvičí“? Řešením je náš Bio Kyosun Hojicha – druh mletého zeleného čaje s nižším obsahem kofeinu. Je známý pro svou příjemnou chuť, velmi ceněný pro relaxační účinky a obsah antioxidantů.
Proč je čaj hojicha hnědý, když se jedná o zelený čaj?
Odpovědí je pražení.
Čaj hojicha je hnědý, i když se řadí mezi zelené čaje, kvůli svému specifickému zpracování. Zatímco většina zelených čajů se po sklizni spaří, aby se zachovala jejich zelená barva, hojicha prochází procesem pražení při vysoké teplotě. Tím se listy čaje mění ze zelené na hnědé.
Jedna rostlina, stovky chutí
Pražení nejenže mění barvu čaje, ale také ovlivňuje jeho chuť a aroma, dodává mu charakteristický kouřový tón a mírně karamelovou chuť. Díky tomuto jedinečnému zpracování hojicha nabízí zcela odlišný chuťový profil ve srovnání s tradičními zelenými čaji, ačkoli pochází ze stejných listů keře Camellia sinensis, jako ostatní zelené čaje.
Jaký je rozdíl mezi matcha a praženým čajem hojicha?
Matcha a pražený čaj hojicha jsou oba druhy japonských zelených čajů, ale liší se v mnoha aspektech, od výrobního procesu po chuť a barvu. Každý z těchto čajů nabízí jedinečné benefity a má své místo v japonské čajové kultuře.
Jak si mohu Bio Kyosun Hojicha připravit?
Pro přípravu práškového čaje je nejlepším pomocníkem plastový šejkr, nebo jakákoli uzavíratelná láhev. Obsah sáčku vysypte do láhve. Zalijte cca 3 dl vody (méně vody = silnější chuť) – buď studená nebo horká o teplotě max. 70 °C. Láhev či šejkr pořádně protřepejte a můžete podávat.
Čím si můžu svůj hojicha dochutit?
Použijte to, co máte rádi. Třeba med, citron, šťávu z ovoce, mléko,…