Country Life Shoyu sójová omáčka 500 ml
Shoyu je tradiční sójová omáčka vyráběna ze sójových bobů, pšenice a fermentačního činidla. Má výrazné aroma a lehce nasládlou chuť. V malém množství prohloubí a zvýrazní chuť jakéhokoliv pokrmu.
Shoyu pochází z Číny, kde se vyrábí už více než 2 800 let. Postupem času se stala nedílnou součástí asijské kuchyně. Na rozdíl od běžných sójových omáček neobsahuje žádná barviva, zvýrazňovače chuti ani umělá sladidla. Je fermentovaná přírodní cestou a vyznačuje se jedinečnou chutí umami – „lahodnou chutí zralosti“, která umocňuje každé jídlo.
- čisté složení
- chuť umami
Nejnižší běžná cena za posledních 30 dnů: 116 Kč. Historie ceny.
Skladem
Obsahuje: obiloviny obsahující lepek, sójové boby (sója)
Složení
Popis produktu
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
Vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty. Tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin. Tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť
Výroba shoyu:
Pro výrobu sójové omáčky shoyu jsou potřeba sójové boby, pšenice, fermentační činidlo koji (Aspergillus oryzae) a sůl.