Spirulina, Zelený ječmen a Chlorella: Zázračné trio pro vaše zdraví

leaf image

Article

Spirulina, Zelený ječmen a Chlorella: Zázračné trio pro vaše zdraví

Ať už jste je vyzkoušeli na vlastní kůži nebo jste jen zahlédli podivný brčálově zelený nápoj na návštěvě u kamarádky, možná jste ani netušili, jak prospěšné mohou pro vaše zdraví být. Tyto zelené superpotraviny jsou trend již několik let a nejvíce skloňovanými se stávají především v tomto období - období detoxu a nových předsevzetí. A čím to, že jsou tyto mikroskopické řasy tolik opěvované a známé? A proč byste měli zvážit jejich zařazení do vašeho jídelníčku? Pojďme si je představit.  

Tyto superpotraviny jsou známé svými mimořádnými zdravotními přínosy a vysokým obsahem živin.

Spirulina je modrozelená řasa, která se vyskytuje v teplých, sladkovodních rybnících a jezerech. Tato řasa je bohatým zdrojem bílkovin - obsahuje až 70 % bílkovin, což je více než většina tradičních zdrojů. Dále obsahuje vitamíny B skupiny, zejména B12, antioxidanty a dále minerály jako je například železo.

Chlorella je jednobuněčná zelená řasa, známá svým vysokým obsahem chlorofylu. Je bohatá na železo a vitamíny, zejména na vitamin C a B12. Chlorella je také ceněna pro své detoxikační schopnosti, pomáhá odstraňovat nahromaděné těžké kovy a toxiny z těla.

Zelený ječmen je výživný potravinový doplněk s bohatým obsahem živin, jako jsou vitamíny, minerály a antioxidanty. Jeho užívání má pozitivní vliv na celkový stav organismu, podporuje detoxikaci, reguluje hladinu cukru v krvi a může přispívat také k hubnutí. Díky obsahu chlorofylu působí jako silný antioxidant, chrání buňky před poškozením a přináší přirozenou energii. Navíc je přirozeně bez lepku!

Article

Proč zvážit zařazení těchto zelených superhrdinů do vašeho jídelníčku?

Přestože vás výrazná zelená barva společně s velmi specifickou chutí může zprvu odradit, pravidelné užívání může vašemu tělu přinést hned několik benefitů. 

  • Vysoký obsah živin: Všechny z výše zmíněných superpotravin jsou vysoce bohaté vitamíny, minerály i antioxidanty, což podporuje přirozenou vitalitu a dodává energii pro každodenní výzvy. 

  • Detoxikace: Chlorella je známá svými detoxikačními schopnostmi. Má schopnost vázat na sebe toxiny a těžké kovy a podporuje tak celkovou očistu těla.

  • Podpora imunitního systému: Spirulina a zelený ječmen obsahují látky, které mohou posilovat odolnost proti nemocem a udržovat tělo v optimálním stavu.

  • Zlepšení trávicího systému: Vysoký obsah vlákniny, která podporuje zdravou střevní mikroflóru, zlepšuje trávení a napomáhá udržovat harmonii ve střevním systému.

  • Energetický boost: Cítíte se často unavení? Spirulina a zelený ječmen vám mohou díky svému obsahu živin a chlorofylu poskytnout přirozenou energii.

  • Výživa pro vegetariány a vegany: Tyto potraviny jsou cenným zdrojem bílkovin, železa a dalších živin, což je pro lidi praktikující vegetariánství nebo veganství velmi důležité.

Vyzkoušejte některý z našich tipů. Možná vás překvapí jak snadné je jejich zařazení do běžných a každodenních chodů.

Recepty s Spirulinou a Chlorellou

1. Spirulinové smoothie pro zvýšení energie

- Ingredience: 1 banán, 1 hrst špenátu, 1 lžička spiruliny v prášku, 1 šálek mandlového mléka, 1 lžíce medu, hrst ořechů pro zvýšení nutriční hodnoty.

- Postup: Všechny ingredience důkladně rozmixujeme dohladka. Podávejte ihned pro nejlepší chuť a výživové hodnoty.

2. Chlorella Avokádový Dip jako perfektní předkrm

- Ingredience: 2 zralá avokáda, 1 lžička chlorelly v prášku, šťáva z 1 limetky, sůl a pepř dle chuti, hrst čerstvého koriandru.

- Postup: Avokádo rozmačkejte, přidejte chlorellu, limetkovou šťávu, sůl, pepř a nasekaný koriandr. Promíchejte do hladkého krému.

3. Energie kuličky s Spirulinou pro rychlou svačinu

- Ingredience: 1 šálek ovesných vloček, ½ šálku mletých mandlí, 2 lžíce spiruliny v prášku, 1 šálek datlí (bez pecek), 1 lžíce kokosového oleje.

- Postup: Datle, ovesné vločky, mandle, spirulinu a kokosový olej rozmixujeme v mixéru, vytvořte z hmoty malé kuličky a nechte je ztuhnout v lednici.

Na závěr lze konstatovat, že zařazení spiruliny, chlorelly a zeleného ječmene do vašeho jídelníčku může být správným rozhodnutí pro podporu celkového zdraví a vitality.

Není však nezbytné propadat trendům bezhlavě – před začátkem jakýchkoli výrazných změn ve stravovacích návycích je dobré konzultovat váš celkový zdravotní stav s odborníkem na výživu. Každý jedinec má své individuální potřeby nebo omezení, a proto je důležité najít rovnováhu a vhodné množství těchto superpotravin v rámci celkové stravy.

Spirulina, chlorella a zelený ječmen představují vynikající možnosti pro ty, kdo hledají zdravý a vyvážený příspěvek k jídelníčku, a mohou poskytnout podporu pro ty, kteří usilují o celkový zdravý životní styl. Nezapomeňte však, že klíčem k optimálnímu zdraví je rozmanitá strava, pohyb a udržování celkově zdravých životních návyků.

Článek Poznáte kvalitní čokoládu?
Poznáte kvalitní čokoládu?

Umíte poznat dobrou čokoládu, pokud ne, nechte si poradit u nás v článku.

ČÍST
Článek Druhy mouky a jejich používání IV. Ostatní mouky.
Druhy mouky a jejich používání IV. Ostatní mouky.

V poslední době se objevuje na trhu neuvěřitelné množství mouky. Špaldová, žitná, celozrnná, bezlepková a spousty dalšíc..

ČÍST

Produkty z článku:

179 g
Organic Human Antioxidant shot 100ml BIO
Organic Human Antioxidant shot 100ml BIO

59 Kč

330 g
Topnatur Green Trio (spirulina, chlorella, zelený ječmen) 540 tbl.
Topnatur Green Trio (spirulina, chlorella, zelený ječmen) 540 tbl.

509 Kč

72 g
Health Link Spirulina 500 mg 100 tablet BIO
Health Link Spirulina 500 mg 100 tablet BIO

145 Kč

Akce -20%
195 g
NATU Chlorella prášek 180 g BIO
NATU Chlorella prášek 180 g BIO

259 Kč

Akce -20%
200 g
NATU Spirulina prášek 180 g BIO
NATU Spirulina prášek 180 g BIO

207 Kč

Akce -20%
90 g
NATU Mladý ječmen prášek 80g BIO
NATU Mladý ječmen prášek 80g BIO

127 Kč

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení