Příběh OŠATKY

leaf image

V roce 2011, v době, kdy byly obchůdky se zdravými a alternativními potraviny doslova v plenkách, jsme se rozhodli vyčlenit v naší lékárně na Budějovické prostor pro prodejnu zdravé výživy. Nebyl to nápad jen tak. A co nás k němu přimělo? Právě dotazy našich zákazníků - pacientů přicházejících od lékařů ze zdejší polikliniky. Čerstvě diagnostikovaní diabetici, bezlepkáři a lidé s nesnášenlivostí na laktózu museli ze dne na den upravit či zcela změnit jídelníček. Obraceli se na nás i ti, kteří chtěli či museli dát pár kilo dolů. A tak se zrodila Zdravá výživa. Prodejna, která nabízela celiakům více, než jen kukuřičné lupínky či chuťově nezajímavé směsi na pečení. Prodejna, ve které nebyli diabetici odkázáni pouze na pár druhů sušenek, oplatek či zavařenin s umělými sladidly, jak to znali z dia koutků v samoobsluhách. Dokonce i Cola light přestala být ( díky naší prodejně ) jedinou možnou náhražkou sladkých nápojů

Abychom mohli našim zákazníkům opravdu odborně pomoci, podnikli jsme dva důležité kroky - vedoucí pozici jsme obsadili vystudovanou nutriční terapeutkou a v prostorách lékárny otevřeli nutriční poradnu vedenou vysokoškolsky vzdělanou nutriční specialistkou, která úzce spolupracuje s lékaři z polikliniky, obzvláště pak s diabetologickou poradnou. S těmi všemi jsme pro vás vybírali sortiment a budovali tvář Zdravé výživy.

Jak ale šířit zprávy ze světa zdravého životního stylu i za hranice naší prodejny? Blog byl na světě! Plný informací o nových zdravých potravinách, plný informací o zásadách správného stravování a nejrůznějších zdravých receptů.

Postupem času jsme rozšířili sortiment o trendové záležitosti – veganské a vegetariánské potraviny, raw výrobky, důraz jsme kladli na výběr potravin v biokvalitě, přidali jsme chlazené zboží, koutek s ekodrogerií. Prodejna již nebyla jen pro diabetiky, celiaky či vyznavače alternativních proudů, prodejna se stala se oblíbeným místem pro lidi z okolí pro nákup potravin bez chemie, pro pořízení farmářských mléčných výrobků, skvělých svačin či lehkých obědů, zdravého mlsání či místem pro nákup rozličných specialit – nepřeberného množství druhů za studena lisovaných olejů, sirupů, koření, čajů, zeleninových a ovocných pomazánek, luštěnin, mouk a směsí na pečení. Nerostl jen sortiment, rostla i prodejna. Tu jsme za tu dobu celkem třiktát zvětšili!

Otevřeli jsme také novou prodejnu v poliklinice Vysočany a už teď můžeme prozradit, že pro vás chystáme i novou prodejnu v Holešovicích.

Změny se dotkly i blogu, ten se přeměnil na e-shop. Za hranice prodejny se najednou nešířili jen informace a recepty, ale také oblíbené produkty.

A teď jsme tady… 1. 7. 2018 můžeme říct, jsme OŠATKA, váš soused, který do města přináší dobré, zdravé a přírodní produkty.

Článek Druhy mouky a jejich používání II. Mouky s lepkem
Druhy mouky a jejich používání II. Mouky s lepkem

V poslední době se objevuje na trhu neuvěřitelné množství mouky. Špaldová, žitná, celozrnná, bezlepková a spousty dalšíc..

ČÍST
Článek Příběh OŠATKY
Příběh OŠATKY

Jaká je historie OŠATKY, jak dlouho již funguje prodejna zdravé výživy a kdo za ní stojí? To vše se dozvíte na následují..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení