Nechte si zásilku zabalit ekologicky

leaf image

Chtěli jste ho, ptali jste se na nás něj... Všem nepřátelům plastu s radostí oznamujeme, že nyní si můžete nechat vaši zásilku z Ošatky zabalit zcela ekologicky! Jak takové "zero waste" balení vypadá?

Article
 

Bez krabic to prostě nejde. Nepoužíváme krásné nové navoněné krabičky na míru, ale recyklujeme ty, ve kterých nám přišlo zboží od našich dodavatelů. Proto s nimi už při vybalování zboží zacházíme s maximální opatrností a třídíme je podle velikosti, abychom při následném balení vybrali pro vaši objednávku krabici, která bude právě tak akorát.

Co najdete uvnitř krabice?

Určitě v ní objevíte našeho nového parťáka: 100% recyklovaný papír ze Speedman boxu, který je připraven vyplnit a ochránit vaše zásilky místo běžně užívaných plastových výplní. Tento papír splňuje dokonce přísné nároky certifikátu Blue Angel a prokazatelně tak šetří vodu a energii. Používáme ho k vyplnění prázdných míst v krabici a k fixaci zboží.

Ekologické balení završuje papírová lepící páska vyrobená z recyklovatelných materiálů, která s přehledem zvládne to, co stará známá izolepa.

Ekologické obalové materiály jsou bohužel výrazně dražší než standardně používané, proto zeleně zabalenou zásilku musíme zpoplatnit symbolickou cenou 15 Kč, které přičteme k ceně vaší objednávky.  

Nechce se vám připlácet za ekologické balení?

Nebojte se, i v případě standardního balení děláme vše proto, aby zásilka byla zabalena co nejšetrněji a vyhýbáme se navyšování obalů v celém prodejním řetězci. Samozřejmostí je pro nás proto znovupoužití plastových výplní a bublinkových fólií, které nám chodí se zbožím od dodavatelů. Než abychom je vyhodili do koše, raději jim prodloužíme život a pošleme je dál.

A co osobní odběry?

Nákup vám předáme v tašce z odbouratelného škrobu, bez obsahu ropných derivátů. Taška je plně rozložitelná a vyrobená v Česku. Neputuje k nám přes celý svět a zároveň v přírodě neškodí. Pokud tašku už nebudete potřebovat, vyhoďte ji prosím do směsného odpadu, nikoliv do plastů. Pokud tašku už nebudete potřebovat, můžete jí bez obav vyhodit do směsného odpadu, nikoliv do plastů.

Článek Soutěžte s námi na Facebooku o sušenky MaKe!
Soutěžte s námi na Facebooku o sušenky MaKe!

Tyhle sušenky vás nadchnou - jsou křehké, křupavé, krásně voní a to nejlepší - jsou zdravé a mohou si je dopřát i ti, kt..

ČÍST
Článek Druhy mouky a jejich používání II. Mouky s lepkem
Druhy mouky a jejich používání II. Mouky s lepkem

V poslední době se objevuje na trhu neuvěřitelné množství mouky. Špaldová, žitná, celozrnná, bezlepková a spousty dalšíc..

ČÍST

Abychom vám mohli nabídnout pohodlnější a jednodušší prohlížení našich stránek, využíváme pro to soubory zvané „cookies“. Ke zpracování některých z nich potřebujeme váš souhlas, který dáte kliknutím na „Přijmout vše“, nebo je můžete odsouhlasit jednotlivě v „Upravit nastavení“.

Nastavení