Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 6

Velikonoční mazanec

Chystají se k vám koledníci na Velikonoce? Odměňte je domácími sladkostmi. Jedna z nich je vlastnoručně upečený výborný mazanec.


Postup

  1. Z mléka, kvasnic a lžíce cukru uděláme kvásek.
  2. Vzešlý kvásek smícháme s ostatními surovinami a dobře propracujeme v hladké těsto.
  3. Těsto necháme 2-3 hodiny vykynout.
  4. Z vykynutého těsta vytvarujeme mazanec, potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi a sezamem.
  5. Pečeme pomalu při 165⁰C dokud není mazanec krásně zlatý.

Nákupní seznam

Bio
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO
Country Life Rozinky sultánky 250 g
Bio
PROBIO Mandle celé 150 g BIO
Bio
Country Life Sezam loupaný 100 g BIO

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.