Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 20 min
porce: 4

Zapečená rajčata s quinoou, špenátem a sýrem

Ingredience

Suroviny:
25 g quinoy
8 - 10 rajčat
2 lžíce olivového oleje
200 g špenátu (čerstvého nebo mraženého listového)
2 stroužky česneku (najemno nakrájeného nebo prolisovaného)
1 lžička petrželky (nasekané)
50 g mozzarelly (nastrouhané)
25 g parmezánu (strouhaného)
sůl
pepř

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 190 st. Celsia. Dejte vařit quinou podle návodu. Mezitím si připravte rajčata. Jejich horní část odřízněte a vnitřek vydlabejte lžičkou. Aby bylo rajče stabilní, lehce seřízněte i jeho spodní část.
  2. Do každého rajčete dejte špetku soli.
  3. Na pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte špenát a nechte ho v případě čerstvého jen lehce povadnout. Přidejte lisovaný česnek, petrželku, pepř a sůl a cca po 1 minutě odstavte
  4. z plotny.
  5. Do špenátu přidejte uvařenou quinou, nastrouhanou mozzarellu a promíchejte. Případně ještě dochuťte solí
  6. a pepřem. Připravenou směsí naplňte rajčata. Ty vložte
  7. do zapékací mísy, překryjte alobalovou folií a pečte 20 minut. Poté folii odstraňte, posypte rajčata parmezánem a pečte dalších 5 – 10 minut, dokud sýr nezezlátne.
  8. Sýry můžete kombinovat dle chuti, doporučujeme vyzkoušet variantu s kozím sýrem nebo sýrem feta. Budete-li mít trpělivost na úpravu a plnění cherry rajčat, odměnou vám budou lahodné a lákavě vypadající jednohubky.

     


Nákupní seznam

Bio
Bezlepkové produkty
bio*nebio Quinoa tříbarevná 250 g BIO
Bio
Bezlepkové produkty
Country Life Quinoa černá 250 g BIO

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.