Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 4

Teplý salát s čočkou beluga

Černá čočka beluga se nemusí předem namáček a krásně drží tvar, skvěle se proto hodí pro přípravu salátů nebo jako dobře stravitelná příloha. Její lehce oříšková chuť se v tomto salátu skvěle doplňuje s teplou zeleninou a slaným sýrem.

Ingredience

200 g černé čočky beluga
1/2 cukety
1 červená cibule
2 stroužky česneku
půlka červené papriky
několik cherry rajčat
olivový olej
balzamiko ocet
sůl
pepř
nasekaná petrželka
balkánský sýr

Postup

  1. Černou čočku uvaříme v neosolené vodě dle návodu (asi 20 minut).
  2. Na olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem. Až nám cibulka mírně zkaramelizuje, přidáme nakrájenou cuketu s paprikou. 
  3. Přidáme pepř, sůl a restujeme asi 5 minut.
  4. Poté přimícháme cherry rajčátka.
  5. Pokud se nám zelenina připaluje, podlijeme jí trochou vody.
  6. Nakonec celou směs podle chuti dosolíme, zakápneme olejem a balzamicem a smícháme s uvařenou čočkou.
  7. Posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným balkánským sýrem.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.