Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 8

Špaldový mazanec

Zkuste letos na velikonoční stůl naservírovat zdravější variantu klasického mazance z bílé pšeničné mouky. Pokud použijete obyčejnou hladkou špaldovou mouku, rozdíl téměř nepoznáte. 

Ingredience

Suroviny
500 g špaldové mouky jemně mleté
150 g řepného tmavého cukru (může být i agávový sirup)
200 g másla (ghí)
250 ml mléka (může být i rostlinné)
1 vejce
1 žloutek
20 g droždí
Mandle, rozinky, oříšky, semínka (sezam…)
Sůl (mořská, himálajská…)

Postup

  1. Připravíme si kvásek z droždí, lžičky cukru a vlažného mléka.
  2. Do mísy dáme mouku, přidáme máslo, vejce, vykynutý kvásek, špetku soli a třeba i rozinky, mandle, oříšky a vypracujeme těsto.
  3. Hotové těsto necháme v teple vykynout. Propracujeme, dáme na plech s pečícím papírem ve tvaru hezkého bochánku a opět necháme vykynout.
  4. Pak potřeme žloutkem, posypeme semínky nebo mandlemi a uděláme do těsta malý křížek.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 170 - 180 stupňů dozlatova.

Nákupní seznam

Bio
Country Life Sezam natural 100 g BIO
Ošatka Mandle natural 500 g

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Každou objednávku za více než 1499 Kč vám doručíme ZDARMA do výdejních míst i na adresu. Pro osobní odběr na našich prodejnách platí pro dopravu ZDARMA hranice 399 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.