Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 0 min
porce: 1
Ricotta s hrozny a lískovými ořechy
Lehký a elegantní předkrm, který připravíte během pár minut. Jemná krémová ricotta se krásně doplňuje se sladkými hrozny a křupavými ořechy.
Ingredience
250 kvalitní ricotty
200 hroznů (ideálně směs červených a bílých)
2 polévková lžíce Iliada Olivový olej extra panenský Kalamata 500 ml BIO
1 polévková lžíce Vilgain Med květový 320g
pár lístků čerstvé máty nebo meduňky
špetka vločkové soli a čerstvě mletého pepře
Postup
- Ricotta:
Rozetřete ricottu na velký talíř nebo servírovací prkénko do rovnoměrné vrstvy.
- Hrozny:
Omyjte hrozny, rozpulte je a rozložte na ricottu. Kombinace červených a bílých hroznů působí vizuálně i chuťově zajímavě.
- Ořechy:
Nasekejte pražené lískové ořechy nahrubo a posypte jimi hrozny.
- Topping:
Zakápněte olivovým olejem, případně medem. Přidejte lístky máty nebo meduňky.
- Dochucení:
Posypte špetkou vločkové soli a čerstvě mletým pepřem.
- Podávání:
Servírujte s teplou bagetou nebo křupavým chlebem, který se skvěle hodí k nabírán


