Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 6

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka je oblíbeným dětským jídlem, ale chutná i dospělým. Co je hlavní - je hotová za chvilku. Můžete ji doplnit chlebovými krutónky, drobnými těstovinami, lžící bazalkového pesta a určitě nezapomeňte na parmazán. 

Ingredience

1 ks cibule
800 g konzervovaných rajčat
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce cukru krupice
1 lžíce balzamikového octa
500 ml zeleninového vývaru
bazalka
sůl a čerstvě namletý pepř

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a za stálého míchání necháme zesklovatět.
  2. Po chvilce přidáme nadrobno nasekaný česnek a osmahneme.
  3. Přidáme drcená rajčata, osolíme a opepříme a necháme chvilku orestovat. Přidáme cukr a ještě chvilku restujeme.
  4. Přidáme vývar a povaříme asi 20 minut. Potom ručním mixérem směs rozmixujeme do hladka.
  5. Dochutíme balzamicem a případně dosolíme a dopepříme.
  6. Polévku můžeme ozdobit bazalkovým pestem, krutony nebo parmazánem.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.