Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 10 min
porce: 6

Pomazánka z cizrny

Hummus má velký obsah železa, vitamínu C, kyseliny listové a vitamínu B6. Díky cizrně má vysoký obsah proteinů a vlákniny, má své uplatnění ve vegetariánské a veganské kuchyni, kde při konzumaci (typicky s pečivem) může sloužit jako celkový zdroj proteinů.


Postup

  1. Cizrnu necháme okapat, rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, citrónovou šťávou a olivovým olejem na hladkou kaši.
  2. Osolíme, opepříme.
  3. Podáváme s chlebem či bagetou.
  4. Pokud použijete suchou cizrnu, namočte ji přes noc a poté uvařte.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.