Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 2
Pikantní švestkové čatní
Sladkopikantní omáčka s ovocným šmrncem, která skvěle kontrastuje s grilovaným masem, zejména vepřovým nebo kachním.
Ingredience
10 ks zralé švestky (vypeckované, nakrájené na kousky)
1 ks menší červená cibule (najemno)
1 ks stroužek česneku (rozmačkaný)
1 ks chilli paprička (najemno, bez semínek)
2 čajová lžička třtinový cukr
1 čajová lžička jablečný ocet
1 čajová lžička hořčičné semínko
Postup
- Cibuli orestujte v troše oleje dozlatova, přidejte česnek, chilli a krátce osmahněte.
- Přidejte švestky, cukr, ocet a koření, zamíchejte.
- Vařte na mírném plameni asi 15–20 minut, dokud se směs nezredukuje a nezhoustne.
- Dochuťte solí, případně přidejte ještě trochu cukru nebo octa podle chuti.