Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 30 min
porce: 4

Japonská miso polévka

Tato polévka je údajně tajemstvím japonské dlouhověkosti. Japonci si ji často dávají i k snídani nebo jako předkrm. Jejím základem je extrémně zdravá fermentovaná pasta zvaná miso a oceníte ji, když se necítíte úplně dobře.

Ingredience

750 ml zeleninového vývaru
4 lžičky miso pasty
pórek
jarní cibulka
100 g tofu
1 karotka
sušené houby šitake
1-2 vejce
1 lžíce sezamového oleje
 

Postup

  1. Na trošce sezamového oleje orestujeme na nudličky nakrájenou karotku a zalijeme vývarem.
  2. Jednu naběračku horkého vývaru si necháme stranou a rozmícháme v ní pastu miso.
  3. Do vařícího vývaru s karotkou vhodíme houby a vyklepneme vejce a vaříme 5-10 minut.
  4. Tofu nakrájíme na malé kostičky a přidáme do polévky.
  5. Stáhneme teplotu a rozmíchané miso vrátíme zpět do polévky. Dál už nevařte - miso obsahuje živé enzymy, které byste varem zničili.
  6. Přidáme pórek a jarní cibulku a necháme polévku táhnout těsně pod bodem varu ještě asi tři až pět minut.

Nákupní seznam

Muso Miso mugi ječmen 400 g
Bio
PROBIO Bujón zeleninový 66 g BIO
Bohemia olej Olej sezamový 100 ml

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.