Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 20

Medovo-dýňové perníčky

Zdravější varianta perníčků, která si ale chutí nijak nezadá s klasickou verzí. Zvolte správné tvary a strašidelnou polevu a o originální halloweenskou výzdobu máte postaráno. 

Ingredience

Na těsto:
150 g dýňového pyré
100 g medu
1 vejce
100 g ghí
12 0 g třtinový cukr
400 g špaldové mouky
1 lžička kypřícího prášku
Perníkové koření
Na polevu:
1 bílek
20 dkg citronového cukru

Postup

  1. Dýni si rozkrojte, vydlabejte a nakrájejte na kostky. Kostky povařte ve vodě asi 5 minut, slijte a mixerem rozmixujte do pyré. Do pyré přidejte vejce, med, cukr a smíchejte v hladkou hmotu. Do směsi přidejte špaldovou mouku smíchanou s kypřícím práškem a perníkovým kořením. Poté zpracujte ghí do těsta. Pokud se těsto bude lepit, přidejte mouku.
  2. Vzniklé těsto nechte uležet do druhého dne v ledničce. Z těsta vyválejte plát těsta o tloušťce 0,5 mm a vykrajujte strašidelné tvary. Pečte zhruba 12 min na 170°C dokud perníčky nebudou zlaté.
  3. Perníčky si ozdobte strašidelnou polevou, kterou si vytvoříte z bílku a citronového cukru. Případně přidejte potravinářské barvivo. Obě ingredience vyšleháte tak, než z ní nevznikne tuhá poleva. Vzniklou polevu dejte do igelitového sáčku, ustřihněte růžek a můžete začít zdobit. 

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.