Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 45 min
porce: 12

Mandlový beránek

Díky mandlím je tento beránek krásně jemný a rozpadá se na jazyku. Sladkou chuť mu dodává jen čekankový sirup a proto si ho můžete vychutnat (samozřejmě v rozumném množství) bez výčitek svědomí. 

Ingredience

200 g mandlové mouky
100 g celozrnné špaldové hladké mouky
150 ml mléka
3/4 prášku do pečiva
1 lžička citrónové kůry
špetka soli
3 vejce
100 ml oleje
2 lžíce čekankového sirupu
1 lžičku vanilky
mouka a olej na vymazání formy

Postup

  1. Žloutky smícháme se sirupem a olejem.
  2. V jiné míse si odměříme mouku, přidáme k ní prášek do pečiva, citronovou kůru a sůl, vše promícháme.
  3. Troubu si předehřejeme na 150°C a formu vymažeme olejem a vysypeme moukou
  4. Suché ingredience přidáme ke zbytku, přilijeme mléko a vanilku a vše důkladně promícháme.
  5. Z bílků si vytvoříme sníh a stěrkou zamícháme ke zbytku těsta. Těsto vlijeme do formy a pečeme zhruba 40 minut (zkontrolujte špejlí, zda už je uvnitř upečený).
  6. Chcete-li mít beránka hezčího, udělejte mu oči třeba z oříšků a uvažte mašli.

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.