Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 60 min
porce: 10

Letní ovocný koláč

Osvěžte se šťavnatým koláčem s čerstvým ovocem rozpečeným ve vanilkovém krému...

Ingredience

2 hrnky špaldové celozrnné hladké mouky
1/3 hrnku xylitolu
špetka soli
150 ml (3/4 hrnku) slunečnicového oleje
1 krabička (250 ml) smetany (může být i rostlinná)
3 lžíce prášku vanilkového pudingu
1 sáček sušeného droždí
3 lžíce třtinového cukru do náplně
2 lžíce třtinového cukru na posypání
2 hrnky ovoce - borůvky, maliny nebo ostružiny

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, xylitol, špetku soli a přidejte slunečnicový olej.
  2. Celou směs zpracujte do pevného těsta. Těsto vytvarujte do formy na pečení a vidličkou těsto do mnoha místech propíchejte.
  3. Pečící formu i s těstem nechte na 45 minut odpočinout v mrazáku.
  4. Mezitím předehřejte troubu na 180°. Těsto vložte ho do vyhřáté trouby a pečte 10 minut.
  5. Mezi tím, co se těsto peče, si připravte náplň. Ovesnou smetanu smíchejte s vanilkovým pudingem, třemi lžícemi třtinového cukru a se sušeným droždím, ovoce omyjte.
  6. Předpečené těsto vyndejte z trouby. Na těsto nalijte náplň a vsypte ovoce. Nakonec koláč posypte dvěmi lžícemi třtinového cukru a pečte dalších 35-40 minut. Po vychladnutí koláč dozdobte ještě čerstvým ovocem.

Nákupní seznam

Bio
Bezlepkové produkty
Rapunzel pudingový prášek vanilkový 40 g BIO
Bio
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO
Allnature Xylitol 500 g
Skladem
Allnature Xylitol 500 g
Od Allnature
Bio
Provamel Sójová smetana BIO 250 ml

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.