Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 20 min
porce: 4

Kokosovo-limetková Panna cotta

Svěží, jednoduchý a jedinečný italský dezert pro letní odpoledne i večery. Podle vašich potřeb Panna cottu můžete připravit z běžného mléka i mléčných alternativ.

Ingredience

3 plátky jemné želatiny
400 ml kokosového mléka
150 ml mandlového nebo sojového mléka (obyčejné je taky fajn)
3 polévkové lžíce kokosového cukru
jemně nastrouhaná kůra ze 2 limetek
400 g ananasu na kousky
lžíce třtinového cukru

Postup

  1. Želatinu namočíme do studené vody po dobu 5 minut, nebo dokud nezměkne. Kokosové mléko a cukr vložíme do pánve a zahříváme až do bublání. Vmícháme limetkovou kůru a sejmeme ze sporáku.
  2. Vyjmeme želatinu z vody a vmícháme do mléka, dokud se nerozpustí. Nalijeme do čtyř 150 ml forem, skleniček, nebo případně malých šálků. Necháme vychladnout a pak vložíme do lednice. Chladíme po dobu nejméně 2 hodin, nebo dokud neztuhne.
  3. Nakrájíme ananas na malé kousky. Vyklopíme Panna cottu na talíře a obložíme ananas kolem. Nakonec posypeme trochou třtinového cukru.

Nákupní seznam

Bio
Amylon Agar 10 g BIO
Skladem
Amylon Agar 10 g BIO
Od Amylon
Bio
Berief Nápoj ovesno-mandlový 1 l BIO
Bio
Provamel Sójová smetana BIO 250 ml

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.