Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 120 min
kus: 6

Ječné housky

Ječná mouka se přidává do těst ke zvýšení jejich vláčnosti, například do sušenek a krekrů. Samostatně ji využijete na přípravu tradičních lívancových těst.

Ingredience

300 g špaldové mouky celozrnné
200 g ječné mouky celozrnné
7 g sušených kvasnic
1 vejce
2 žloutky
100 ml slunečnicového oleje
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička diamantové soli
250 ml vlažného mléka
kmín celý
mák nebo len zlatý (na posypání)

Postup

  1. V míse pečlivě promíchejte obě mouky. Přidejte kvasnice, třtinový cukr, 1 vejce, 1 žloutek, slunečnicový olej a vlažné mléko. Vypracujte nelepící se těsto a nechejte kynout 1-2 hodiny.
  2. Z těsta upleťte houstičky (copánky) nebo rohlíčky (ty se stačí z nakrájených trojúhelníků), a položte je na plech s pečícím papírem s dostatečnými rozestupy.
  3. Na plechu nechejte rohlíčky ještě 25 minut kynout, poté potřete žloutkem rozšlehaným v mléce. Nakonec posypte mákem, kmínem nebo semínky dle vlastní chuti. Pečte 15 minut při teplotě 200 °C.

Nákupní seznam

Tip od Ne hladu
Bio
PROBIO Mouka ječná celozrnná jemně mletá 1 kg BIO
Bio
Rapunzel Droždí sušené aktivní 9 g BIO
Bio
Country Life Sůl mořská jemná 1 kg BIO
Bio
Sonnentor koření kmín celý 60 g BIO
Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg

Na dotaz

(očekáváme dodání do 19. září 2025)

Natural Jihlava Špaldová mouka celozrnná jemně mletá 1 kg
Od Natural Jihlava

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.