Složitost receptu
Čas potřebný pro přípravu: 10 min + pečení
kus: 10

Jablečné (vylepšené) lívance

Tyto nadýchané lívance jsou nejen chutné, ale i plné zdraví prospěšných látek, které děti hned tak neodhalí:)

Ingredience

1 ks velké jablko (oloupané a nastrouhané, např. odrůda Gala)
1 ks vejce
100 ml mléko
1 polévková lžíce Vilgain Med květový 320g
špetka soli

Postup

  1. Příprava lněného „vajíčka“:
    Smíchejte 1 lžíci mletých lněných semínek s 2 lžícemi vody a nech 5 minut nabobtnat (vytvoří gelovitou konzistenci).
  2. Příprava jablka:
    Jablko oloupejte, nastrouhejte najemno a vymačkejte přebytečnou šťávu (tu můžete podávat jako džus).
  3. Těsto
    V míse smíchejte nastrouhané jablko, lněné „vajíčko“, vejce, mléko a případně med/javorový sirup. V jiné míse smíchejte špaldovou mouku, ovesné vločky, kypřicí prášek, skořici a špetku soli. Suché ingredience vmíchejte do mokrých a vytvořte hladké těsto. Pokud chcete jemně vmíchejte hrst borůvek přímo do těsta (nebo je použij jako topping).
  4. Smažení
    Rozehřejte pánev na střední teplotu, lehce postříkejte kokosovým olejem nebo máslem. Lžící dávejte malé porce těsta (cca 2 lžíce na lívanec). Smažte 2–3 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavé.
  5. Podávání
    Lívance podávejte teplé s čerstvými borůvkami navrch. Můžete přidat lžíci přírodního jogurtu (např. řeckého) nebo posypat drcenými vlašskými ořechy (pro starší děti). Pro sladkost případně pokapejte kapkou medu.

Nákupní seznam

Bio
PROBIO Ovesné vločky jemné 500g BIO
Tip od Ne hladu
Ošatka Lněná semínka 500 g
Vilgain Med květový 320g

Co je Ošatka?

Dobré, zdravé, přírodní

U nás najdete širokou paletu oblíbených a osvědčených značek pod jednou střechou. Více než 100 ověřených dodavatelů.

Doprava zdarma

Objednávku nad 999 Kč vám ZDARMA doručíme do výdejních míst, pro doručení na adresu ZDARMA platí hranice 1499 Kč. Osobní odběr na prodejnách je ZDARMA nad 499 Kč.

Každý měsíc slevové akce

Nepropásněte unikátní cenové trháky u potravin známých BIO značek.